Binnen de gemeente is de raad het hoogste bestuur. De raad bepaalt voor een groot deel de koers van de gemeente Emmen. De raad neemt zijn besluiten in de raadsvergadering en is het sluitstuk van de democratische besluitvorming.

De gemeenteraad van Emmen vergadert meestal op de laatste donderdag van de maand om 19.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. U vindt de raadzaal op de tweede verdieping. Neem hiervoor de ingang aan de achterkant van het gemeentehuis (Vreding 5). Iedereen mag bij deze vergaderingen zijn. U bent dus van harte welkom! U kunt de raadsvergaderingen ook live thuis volgen via deze site of op RTV Emmen , via de kabel op FM 104.1 en via de ether op 107.6 MHz.

Reglement van Orde

Een gemeenteraad is bij wet verplicht (artikel 16 Gemeentewet) zijn werkwijze vast te leggen. In het `reglement van orde` beschrijft de raad welke (spel)regels gelden. De wetgever heeft deze regels vaak bepaald. De raad kan hier soms een eigen invulling aan geven. Bijvoorbeeld het aantal keren per jaar dat de raad wil vergaderen.

Gedragscode integriteit

Als een raadslid een gift met een geschatte waarde van meer dan € 50 aanneemt, een buitenlandse reis maakt voor het raadswerk, deelneemt aan excursies en evenementen voor rekening van derden, of nevenwerkzaamheden heeft, dan moet dit gemeld én openbaar gemaakt worden. Hierover heeft de gemeenteraad in september 2015 de ‘Gedragscode integriteit raadsleden gemeente Emmen 2015’ vastgesteld. De giften boven € 50, buitenlandse reizen, excursies en evenementen voor rekening van derden, staan in de vorm van openbare registers op deze site. De hoofd- en nevenwerkzaamheden van onze raadsleden kunt u zien op de pagina wie is wie.

 

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Gemeenteraad