Raadscommissies zijn vakcommissies met raadsleden en commissieleden. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij.  Dit vormt de basis voor de bespreking van raadsvoorstellen in de raadsvergadering, twee weken later. De voorzitter van de raadscommissie is een raadslid. Een gemeente hoeft trouwens geen raadscommissie in te stellen.

Drie commissies

De gemeenteraad van Emmen heeft drie raadscommissies: de raadscommissie Wonen & Ruimte, de raadscommissie Samenleving en de raadscommissie Bestuur, Middelen & Economie. Raadscommissievergaderingen zijn meestal een keer per maand, veelal in de tweede week. Dit heet dan de commissieweek. De vergaderingen van de raadscommissies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. U kunt deze vergaderingen bijwonen als belangstellende. Ook kunt u gebruikmaken van het spreekrecht en uw mening geven over een onderwerp dat op de agenda staat.Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Raadscommissies