Henk Huttinga: "Het is belangrijk dat we ons bewust zijn hoe het er over de grens aan toe gaat"

Een uitwisseling met een school of stages in Duitsland, voorlichting over ontwikkelingssamenwerking en initiatieven om geld in te zamelen voor een school in India. De gemeente Emmen kan inwoners helpen bij dit soort initiatieven. De raadswerkgroep internationale betrekkingen adviseert over de subsidieaanvragen.

De voorzitter van de raadswerkgroep raadslid Henk Huttinga vertelt:

“De gemeente Emmen heeft jaarlijks een budget van ongeveer € 35.000 opgenomen in de begroting om projecten en initiatieven te subsidiëren die zich richten op internationale bewustwording en betrekkingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een uitwisseling tussen scholen of aan het samen met buitenlandse partners organiseren van culturele- of sportactiviteiten”.

“We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich bewust zijn van hun omgevingen dan niet alleen de alledaagse, bekende omgeving, maar juist ook over de grenzen. Door onderlinge contacten tussen mensen uit verschillende landen en culturen zorg je voor begrip, respect en openheid naar elkaar. Negatieve gevoelens die er kunnen zijn, worden dan weggenomen. Dat geldt niet alleen voor verre landen en culturen, maar juist ook voor heel nabij. Immers aan de andere kant van de Nederlands-Duitse grens gaan veel dingen al anders dan bij ons”.

“Om voor een subsidie in aanmerking te komen, stellen we wel een aantal voorwaarden. Immers, anders zou je bijvoorbeeld ook een gezellige avond met je Duitse vriendin kunnen laten subsidiëren. Verder kan niet alleen de gemeente de geldverstrekker zijn voor een project, maar moet er sprake zijn van cofinanciering. De voorwaarden zijn officieel vastgelegd in een beleidsregel”.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Interview voorzitter Henk Huttinga