Nieuws

Dit is een foto van een gaspit

Uit in plaats van op de grond

13 maart 2012

Op naar een klimaatneutrale gemeente die geen negatief effect meer heeft op het milieu. Dat is een mooi, maar lastig te bereiken doel. Toch streeft de gemeente Emmen ernaar in 2050 in ieder geval CO2 neutraal te zijn, wat...Lees verder »

Dit is een foto van Dirk van Dijken

Kijkje in de keuken

05 maart 2012

Dirk van Dijken in commissielid voor het CDA. In een interview vertelt hij meer over zijn gezin, het commissiewerk en zijn liefde voor muziek. Lees verder »

Dit is een foto van een boeket bloemen

Goed gevulde raadzaal

28 februari 2012

Bloemen tijdens de raadsvergadering van 23 februari. Want met de officiële benoeming van mevrouw Van Bree en de heer De Jong als externe leden is de Rekenkamercommissie Emmen weer compleet. De heer Te Winkel, werkzaam bij de...Lees verder »

Dit is een foto van Henk Sulmann

Ken uw commissielid

14 februari 2012

Nu de raadsleden zijn geinterviewd, is het de beurt aan de commissieleden. Henk Sulmann (PvdA) bijt de spits af. In een interview vertelt hij meer over zijn rol als commissielid, zijn passie voor sporten en de positieve punten...Lees verder »

Dit is een foto van bankbiljetten

Goede manier

08 februari 2012

Sedna is een welzijnsorganisatie in de gemeente Emmen die zich bezighoudt met maatschappelijk werk en samenlevingsopbouw. Dit betekent onder andere dat inwoners in hun eigen wijk of dorp bij Sedna terecht kunnen voor vragen op...Lees verder »

Dit is een foto van een windmolen

Milieumoe

08 februari 2012

Vergroenen van de economie, duurzamer omgaan met energie, investeren in duurzaam wonen en het helpen bij het verder ontwikkelen van kennis en goede initiatieven. Deze onderwerpen hebben prioriteit bij de gemeente als het gaat om...Lees verder »

Dit is een foto van een voetbal

Invloed uitoefenen

30 januari 2012

De gemeenteraad van Emmen is een groep van 39 mensen -man, vrouw, jong en oud- die zich inzetten voor een gemeente waar het prettig wonen, leven en werken is. De gemeenteraad is de baas van de gemeente. Raadsleden hebben...Lees verder »

Dit is een foto van raadslid Ben Greevink

Ken uw raadslid

19 januari 2012

Meer weten over raadslid Ben Greevink (Wakker Emmen)? In een interview vertelt hij meer over zijn achtergrond als chemisch analist, zijn passie voor toneelspel en het mooiste plekje in de wereld. Lees verder »

Dit is een afbeelding van de Hondsrugweg

Verkeer zijn we zelf

16 januari 2012

Verkeer en vervoer zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Verkeer zijn we zelf: dagelijks gaan we op pad, te voet, met de (brom)fiets of auto. Vervoer is ook een voorwaarde voor een gezonde, sterke economie. Vandaar...Lees verder »

Dit is een foto van een rondwandeling door een wijk

Mondig genoeg

23 december 2011

Bloemen en felicitaties voor het nieuwste Emmense raadslid. Tijdens de laatste raadvergadering van 2011 is Ben Greevink uit Emmer-Compascuum geïnstalleerd als raadslid voor Wakker Emmen. En na het officiële gedeelte mag hij...Lees verder »

Dit is een foto van een persoon die een foto maakt met zijn mobieltje

Detectives

14 december 2011

Vrijwillige inwoners met mobieltje inzetten als ‘detectives’ om mee te speuren naar een verdacht persoon of voertuig. In steeds meer gemeenten in Nederland gebeurt dat via het zogenaamde ‘Burgernet’. In 10 procent van de gevallen...Lees verder »

Dit is een foto van een overleg met een EOP

Vaste gesprekspartner

08 december 2011

De gemeente Emmen kent maar liefst 34 Erkende Overlegpartners (EOP’s). Een EOP bestaat uit inwoners, ondernemers en andere vertegenwoordigers uit een dorp, wijk of kern. Het is een belangrijk aanspreekpunt voor de inwoners uit...Lees verder »

Dit is een foto van iemand die werkt in de techniek

Werk naar de mensen

08 december 2011

In 2006 bedroeg de werkloosheid in Zuidoost Drenthe ruim 15 procent. Nu, vijf jaar later, is dat percentage gedaald naar 9 procent. Maar dat is nog steeds hoog. Te hoog, vinden de gemeenten. En daarom ligt er nu een...Lees verder »

Dit is een foto van Hans van Os

Meer over de Rekenkamercommissie

29 november 2011

Een keer per vier jaar mag u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. U kiest dan een nieuwe gemeenteraad. De raadsleden zijn de baas van de gemeente en hebben drie hoofdtaken. Ze vertegenwoordigen u als inwoner,...Lees verder »

Dit is een foto van Gert Horstman

Ken uw raadslid

22 november 2011

Meer weten over Gert Horstman (PvdA)? In een interview vertelt Gert meer over zijn passie voor politiek, het leuke van besturen en zijn jeugd in Erica.Lees verder »

Dit is een foto van Cees Ruhé

Onder de loep

16 november 2011

Cees Ruhé zit voor het CDA in de raad. In een interview vertelt hij meer over zijn nieuwe bedrijfsidee, zijn passie voor koken en het belang van verduurzaming.Lees verder »

Dit is een foto van Willem Meijer

Ken uw raadslid

08 november 2011

Meer weten over raadslid Willem Meijer (PvdA)? In een interview vertelt Willem meer over zijn passie voor binnenhuisarchitectuur, het belang van ondernemers en zijn gave waarmee hij mensen helpt. Lees verder »

Dit is een foto van bankbiljetten

Koesteren

02 november 2011

Vrijwilligers moet je koesteren en zo weinig mogelijk belasten met administratieve handelingen. Daarom wil de gemeente met de nieuwe Algemene subsidieverordening ook de lastendruk verlagen voor organisaties die subsidies tot...Lees verder »

Dit is een foto van Auke Oldenbeuving

Ken uw raadslid

19 oktober 2011

Auke Oldenbeuving zit voor het CDA in de raad. In een interview vertelt hij meer over zijn passie voor muziek, de leuke kanten van het raadswerk en welk nieuws door zijn hoofd spookt. Lees verder »

Dit is een foto van bankbiljetten

Sprankelen van eigen verantwoordelijkheid

18 oktober 2011

Subsidies tot 10.000 euro verlenen op basis van vertrouwen en achteraf steekproefsgewijs controleren. Dat staat in de nieuwe Algemene Subsidieverordening die wordt besproken in commissie Bestuur, Middelen & Economie van 13...Lees verder »

Dit is een foto van raadslid Hendrikus Velzing

Onder de loep

13 oktober 2011

Meer weten over raadslid Hendrikus Velzing (Wakker Emmen)? In een interview vertelt Hendrikus hoe hij de politiek met de paplepel ingegoten heeft gekregen, over zijn liefde voor sport en over de rode draad in zijn...Lees verder »

Dit is een foto van lege blikjes

Spoedlocaties

12 oktober 2011

Hoeveel plekken in de gemeente hebben vervuilde grond? In de vergadering van de raadscommissie Wonen & Ruimte van 20 oktober krijgen de commissieleden uitgelegd hoe de gemeente zogenaamde ‘spoedlocaties’ in kaart wil brengen...Lees verder »

Dit is een foto van de grensovergang naar Duitsland

Beetje spelevaren

12 oktober 2011

Zorg voor de wereld begint met kennis van de wereld. En hoe kun je beter kennis nemen van die wereld door eens een kijkje over de grens te nemen en je te verdiepen in andere culturen? De gemeente vindt het belangrijk dat de...Lees verder »

Dit is een foto van een giraffe

25 voor, 14 tegen

04 oktober 2011

Met rode wangen vanwege de warmte en kleine ogen vanwege zes uur vergaderen, hebben de 39 raadsleden om dinsdagochtend 4 oktober om 01.45 uur gestemd over het raadsvoorstel ‘realisatie DPE Next’, oftewel: het nieuwe dierenpark...Lees verder »

Dit is een foto van een boomstam

Vogelvrij

03 oktober 2011

Eigenlijk zou de raad voor de zomer beslissen over de nieuwe bomenverordening. Maar omdat het college eerst met de Erkende Overlegpartners (EOP’s) over de verordening wil praten, staat het onderwerp uiteindelijk tijdens de...Lees verder »

Dit is een foto van Senada Rougoor

Onder de loep

26 september 2011

Meer weten over raadslid Senada Rougoor-Mahalbasic (PvdA)? In een interview vertelt de van oorsprong Bosnische Senada hoe ze in Emmen terecht is gekomen en gaat ze in op haar passie voor bloemen en haar politieke loopbaan. Lees verder »

Dit is een foto van een terras in Emmen

Laatste zonnestralen

21 september 2011

Een rek op de stoep waar de laatste jurkjes van de uitverkoop hangen. Een opvallend uithangbord dat laat zien dat je hier de mooiste bloemen vindt. Een gezellig terras om de laatste zonnestralen nog even mee te pakken. Voor dit...Lees verder »

Dit is een foto van de commissie Samenleving van 13 september 2011

Ballonnen en spandoeken

15 september 2011

Alle stoelen in de raadzaal zijn bezet. Voor de jongste bezoekers is dat geen probleem: tientallen kinderen zitten op de grond met ballonnen en spandoeken. Het komt niet vaak voor dat een commissievergadering zo veel jonge...Lees verder »

Dit is een foto van het centrum van Emmen

Geen hallelujaverhaal

14 september 2011

Een bestemmingsplan geeft een recht om een bepaald gebied te ontwikkelen, geen plicht. Dat benadrukt de wethouder tijdens de bespreking van het bestemmingsplan ‘Willinkplein Zuid’ tijdens de commissie Wonen & Ruimte van 12...Lees verder »

Dit is een foto van Hermien Plas-Kerperin

Onder de loep

06 september 2011

Meer weten over raadslid Hermien Plas-Kerperin (CDA)? In een interview vertelt Hermien hoe ze door een goed voornemen in de politiek is beland, de activiteiten die ze naast het raadswerk doet en haar wil mensen met...Lees verder »

Dit is een foto van Henk Linnemann

Ken uw raadslid

26 augustus 2011

Sinds maart 2010 zit Henk Linnemann namens Wakker Emmen in de raad. Hoogste tijd dus voor een interview. We vragen Henk onder andere naar zijn passie voor motorrijden en boksen en komen te weten waar hij...Lees verder »

Dit is een foto van raadslid Theo Gerth (CDA)

Ken uw raadslid

13 juli 2011

Meer weten over raadslid Theo Gerth (CDA)? In een interview vertelt Theo meer over zijn interesse in automatisering en techniek en zijn betrokkenheid bij het volleybal. Ook legt hij uit hoe een sterk punt van de...Lees verder »

Dit is een foto van bankbiljetten

Themapagina Kadernota

04 juli 2011

De raadsvergadering van 30 juni stond voor een groot deel in het teken van de Kadernota. In november 2010 heeft de gemeenteraad de begroting voor 2011 vastgesteld. Halverwege het jaar maakt het college een voorlopige balans...Lees verder »

Dit is een foto van het presidium

Onder de loep: het presidium

04 juli 2011

Een keer per vier jaar mag u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. U kiest dan een nieuwe gemeenteraad. De raadsleden kiezen daarna de wethouders. De gemeenteraad is de baas van de gemeente. Raadsleden hebben...Lees verder »

Dit is een foto van een voetbal

Uitstel van executie

20 juni 2011

De gemeente bezit grond. Deze grond kan de gemeente bijvoorbeeld zelf gebruiken -om wegen aan te leggen of panden neer te zetten- of te verkopen. De gemeente kan ook besluiten nieuwe grond te kopen, bijvoorbeeld op plekken die...Lees verder »

Dit is een foto van raadslid Henrie Wittendorp (CDA)

In the spotlights

20 juni 2011

Meer weten over raadslid Henrie Wittendorp (CDA)? In een interview vertelt Henrie meer over zijn gevarieerde daginvulling, de noodzaak om juist nu te investeren in grote projecten en zijn trots voor de handballers van...Lees verder »

Dit is een foto van een aantal kinderen in het zwembad

Meters maken

16 juni 2011

Met sporten voel je je goed. Zowel geestelijk als lichamelijk. Daarom wil de gemeente Emmen zorgen voor een breed sportaanbod voor haar inwoners. Met aantrekkelijke sportevenementen en goede, bereikbare voorzieningen. In de...Lees verder »

Dit is een foto van een boomstam

Baas in eigen tuin

16 juni 2011

Beschermen wat beschermd moet worden en vrij laten wat vrij kan zijn. Dat is het uitgangspunt van de bomenverordening die wordt besproken in de commissie Wonen & Ruimte van 14 juni. Als de raad straks instemt met deze...Lees verder »

Foto van Henk Huttinga bij de Duitse grens

Geld voor internationale projecten

15 juni 2011

Een uitwisseling met een school in Roemenië, stages in Duitsland, een inzameling van goederen voor een artsenpraktijk in Gambia. De gemeente Emmen kan inwoners helpen bij dit soort initiatieven. De raadswerkgroep Internationale...Lees verder »

Welkom bij de commissievergadering

31 mei 2011

Binnenkort is het weer raadscommissieweek. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij. Dit vormt de basis voor de...Lees verder »

Slootje springen

31 mei 2011

Wat is er allemaal gebeurd in de gemeente Emmen in 2010? Dat is te lezen in het uitgebreide jaarverslag dat is besproken tijdens de raadsvergadering van 26 mei. Onderdeel van het jaarverslag is de jaarrekening: het financiële...Lees verder »

Wij-gevoel

18 mei 2011

Vragen staat vrij. In de commissievergaderingen is het rondvraag zelfs een apart punt op de agenda. Ook tijdens de commissievergadering Bestuur, Middelen & Economie van 12 mei heeft een aantal raadsleden vragen gesteld. Zo is...Lees verder »

Welkom bij de raadsvergadering

18 mei 2011

Donderdag 26 mei om 19.30 uur is de raadsvergadering. De raadsleden beslissen dan over de jaarstukken, oftewel de jaarrekening, het jaarverslag (inclusief het sociaal jaarverslag) 2010. Daarnaast staan onder andere het...Lees verder »

zwembad

Ik kan wat ik kan

11 mei 2011

Ik kan laten zien wat ik kan. Dat is de boodschap van het filmpje die 19 wajongers - mensen die sinds jonge leeftijd een arbeidsbeperking hebben en vallen onder een speciale wet- hebben gemaakt. Het filmpje wordt afgespeeld...Lees verder »

Winkelcentrum De Weiert

Kaalslag

11 mei 2011

Een volle agenda voor de commissie Wonen & Ruimte van maandag 9 mei met maar liefst zes bestemmingsplannen en diverse andere bespreekstukken. En dat lukt niet allemaal op één avond. Daarom gaat de vergadering de dag daarna...Lees verder »

Welkom bij de commissievergadering

26 april 2011

Binnenkort is het weer raadscommissieweek. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij. Dit vormt de basis voor de...Lees verder »

Het belang van scholing

19 april 2011

Ruim 2.800 banen erbij in 2014. Dat is de ambitie voor de komende jaren. In de Kadernota Economie staat beschreven hoe het college dat denkt te bereiken. Tijdens de commissievergadering Bestuur, Middelen & Economie van...Lees verder »

Welkom bij de raadsvergadering

19 april 2011

Donderdag 28 april is de raadsvergadering. Op de agenda staan onder andere de Kadernota Economie, een voorstel om de Jongerenraad op te heffen en het voorstel voor de actualisatie van het beleidskader “van schuldhulp naar...Lees verder »

Nieuwe media bieden kansen

14 april 2011

Na zeven jaar is de Jongerenraad Emmen op sterven na dood. En dat is niet omdat jongeren niet mee willen denken over beleid en activiteiten voor de jeugd. Maar het moet op een andere manier, de zogenaamde jongerenparticipatie...Lees verder »

Huiverig

12 april 2011

Een korte vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op maandag 11 april. Na een presentatie van een dagelijks bestuurder van het Waterschap Velt en Vecht praten de commissieleden over twee bestemmingsplannen: in...Lees verder »

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuws