Nieuws

Welkom bij de raadsvergadering

19 april 2011

Donderdag 28 april is de raadsvergadering. Op de agenda staan onder andere de Kadernota Economie, een voorstel om de Jongerenraad op te heffen en het voorstel voor de actualisatie van het beleidskader “van schuldhulp naar...Lees verder »

Nieuwe media bieden kansen

14 april 2011

Na zeven jaar is de Jongerenraad Emmen op sterven na dood. En dat is niet omdat jongeren niet mee willen denken over beleid en activiteiten voor de jeugd. Maar het moet op een andere manier, de zogenaamde jongerenparticipatie...Lees verder »

Huiverig

12 april 2011

Een korte vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op maandag 11 april. Na een presentatie van een dagelijks bestuurder van het Waterschap Velt en Vecht praten de commissieleden over twee bestemmingsplannen: in...Lees verder »

Kip op het menu

05 april 2011

Bij een gemiddeld huishouden staat regelmatig een lekker stukje kip op het menu. Die kippetjes komen ergens vandaan. Ook de gemeente Emmen heeft pluimveehouderijen, onder andere in Nieuw-Weerdinge. De eigenaar daar wil zijn...Lees verder »

Raad terug in schoolbanken

29 maart 2011

"Ik zag mijn schooljaren weer voor me met al die metaal- en houtbewerking", aldus raadslid Hendrikus Velzing (Wakker Emmen) tijdens een werkbezoek van de raad op 21 maart aan de praktijkschool in Emmen. "Ik was een...Lees verder »

Leerlingen laten mening horen

25 maart 2011

Dinsdag 22 maart hebben 150 leerlingen van het Drenthe College in het kader van het vak Burgerschap een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Emmen. Na een korte presentatie over de gemeente zijn de leerlingen in groepjes...Lees verder »

Van stofkam tot tondeuse

21 maart 2011

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen in de plaats waar je woont. Het is dan ook logisch dat tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen en Economie van 17 maart lang wordt gepraat over de...Lees verder »

Te streng

18 maart 2011

Hoe gaat de gemeente Emmen om met bedrijventerreinen en winkelcentra tot 2020. Dat was eigenlijk één van de agendapunten van de extra commissie Wonen & Ruimte van 16 maart. Wakker Emmen wil dit punt eigenlijk bespreken samen...Lees verder »

Lekker kippetje

17 maart 2011

Grootste plannen van de Griendtsveen Holding voor het Amsterdamse Veld: een wildpark met overnachtingsmogelijkheden, een golfbaan en voorzieningen voor paardensport. Dat heeft natuurlijk behoorlijk wat gevolgen voor de inrichting...Lees verder »

Blij met signaal

17 maart 2011

Zorgen dat alle leerplichtige leerlingen naar school gaan, dat jongeren een startkwalificatie halen en dat iedereen in de maatschappij meedoet. Dat is wat het college wil bereiken en waar team Leerplicht/RMC aan werkt. In het...Lees verder »

Drenthe College op bezoek

16 maart 2011

Volop verjonging in het gemeentehuis op dinsdag 22 maart. Dan komen namelijk zo'n 150 leerlingen van het Drenthe College in het kader van het vak Burgerschap op bezoek. Na een presentatie over het functioneren van de gemeente...Lees verder »

Volg de raad op twitter

11 maart 2011

Sinds kort heeft de gemeenteraad van Emmen een eigen twitteraccount. Met links naar nieuwsberichten, aankondigingen van vergaderingen en agenda's. Meld u nu aan als volger!Lees verder »

U bedenkt, wij onderzoeken

01 maart 2011

Besteedt de gemeente uw belastinggeld goed? De gemeenteraad van Emmen heeft de Rekenkamercommissie ingesteld om dit te onderzoeken. De Rekenkamercommissie bestaat uit drie raadsleden en vier externe leden. Uw idee telt ! Elk...Lees verder »

Welkom bij de commissievergaderingen!

25 februari 2011

Volgende week is het weer commissieweek, dit keer met een extra vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op 16 maart. Het complete programma voor deze periode luidt: Commissie Wonen & Ruimte: 14 maart om 19.30 uur...Lees verder »

Lovende woorden

23 februari 2011

Als burgemeester maakt Cees Bijl deel uit van het college, het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarnaast is hij de voorzitter van de gemeenteraad. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de raad tijdens de vergadering van 17...Lees verder »

U bedenkt, wij onderzoeken!

23 februari 2011

Besteedt de gemeente uw belastinggeld goed? De gemeenteraad van Emmen heeft de Rekenkamercommissie ingesteld om dit te onderzoeken. De Rekenkamercommissie bestaat uit drie raadsleden en vier externe leden. Uw idee telt ! Elk...Lees verder »

Geld voor internationale projecten

15 februari 2011

Een uitwisseling met een school in Roemenië, stages in Duitsland, voorlichting over ontwikkelingssamenwerking om geld in te zamelen voor een school in India. De gemeente Emmen stimuleert en ondersteunt dit soort initiatieven die...Lees verder »

Ongelukken voorkomen

11 februari 2011

Met de enorme brand bij Moerdijk nog scherp op het netvlies, is het belang van het Regionaal Risicoprofiel dat wordt besproken tijdens de gezamenlijke raadscommissie Samenleving en Bestuur, Middelen & Economie van donderdag 3...Lees verder »

Beeldbepalende bomen sparen

02 februari 2011

'Bomen over bomen'. Oftewel: hoe wil de gemeente in de toekomst omgaan met kapvergunningen? Eind 2010 hebben de commissieleden hier een presentatie over gehad. Tijdens de vergadering van de commissie Wonen & Ruimte van 31...Lees verder »

Invloed laten gelden

02 februari 2011

De gemeenteraad van Emmen is een groep van 39 mensen -man, vrouw, jong en oud- die zich inzetten voor een gemeente waar het prettig wonen, leven en werken is. De gemeenteraad is de baas van de gemeente. Raadsleden hebben...Lees verder »

Werken aan vertrouwen

19 januari 2011

China, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Met schrille contrasten. Van miljoenensteden tot het oorspronkelijke platteland . Een land met een heel oude cultuur. Een land waar de mensen terughoudend zijn, totdat het...Lees verder »

Extraatje

19 januari 2011

Mensen met een chronische ziekte of handicap hebben vaak een laag inkomen en extra kosten. Eén keer per twee jaar -zo ook in 2010- kunnen chronisch zieken of gehandicapten een extraatje krijgen uit een speciale geldpot van de...Lees verder »

Overtollig water

11 januari 2011

Iedere inwoner moet iets kunnen zeggen over zaken die belangrijk voor hem of haar zijn en waarvan men vindt dat de politiek dit moet weten. Daarom kan iedere inwoner tijdens een raadscommissievergadering gebruik maken van het...Lees verder »

Welkom bij de commissievergadering!

29 december 2010

Binnenkort is de eerste raadscommissieweek van 2011. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij. Dit vormt de...Lees verder »

Meer zwerfafval

23 december 2010

Met al die aandacht voor het dierenpark tijdens de (extra) raads- en commissievergaderingen zou je bijna vergeten dat er ook nog andere onderwerpen zijn waar de raad over beslist. Maar de agenda van de reguliere raadsvergadering...Lees verder »

Microfoons in raadzaal

Nieuw presidium

07 december 2010

Sinds 16 december heeft de gemeenteraad van Emmen een nieuw presidum als agendacommissie van de raad. Tijdens de raadsvergadering hebben de raadsleden over de leden gestemd. Voorzitter van het presidium -en vicevoorzitter van de...Lees verder »

Bankbiljetten

Emmen in het hoofd

07 december 2010

Besteedt de gemeente het belastinggeld goed? Haalt het gemeentebestuur de doelen die ze heeft vastgesteld? De gemeenteraad van Emmen heeft de Rekenkamercommissie ingesteld om daar onderzoek naar te doen. De rekenkamercommissie,...Lees verder »

Boomstam

De vervuiler betaalt

02 december 2010

‘Bomen over bomen' is de titel van de korte presentatie waarmee de vergadering van de commissie Wonen & Ruimte van maandag 29 november begint. De commissieleden krijgen te horen hoe de gemeente in de toekomst met...Lees verder »

Puzzelstukjes

Unieke stukken

02 december 2010

Een collectie die haar weerga niet kent en zeer waardevol is voor Drenthe. Dat was de conclusie van het onderzoek naar de collectie Brands. In vijfenzestig jaar heeft Jans Brands uit Nieuw-Dordrecht namelijk een brede verzameling...Lees verder »

Themapagina begroting

12 november 2010

Begin november heeft de gemeenteraad twee dagen vergaderd over de programmabegroting 2011. Tijdens de eerste dag hebben de fractievoorzitters hun mening gegeven over de begroting. Hieronder vindt u de bijdragen van de...Lees verder »

Olifant

Raad stemt in met lening dierenpark

22 oktober 2010

De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 21 oktober ingestemd met het voorstel om het Dierenpark Emmen een overbruggingskrediet van 1,4 miljoen euro te verstrekken als lening op hypothecaire basis. Aan deze lening...Lees verder »

Bezuinigingsbijeenkomsten

20 oktober 2010

Op 9 en 16 oktober heeft de gemeenteraad van Emmen de zogenaamde ‘raad-komt-naar-u-toe' bezuinigingsbijeenkomsten gehouden. Voorbijgangers konden op een laagdrempelige manier met raadsleden praten over de bezuinigingen en hun...Lees verder »

Giraf

Expeditiepark

12 oktober 2010

Een korte agenda voor de commissievergadering Bestuur, Middelen & Economie van 7 oktober. Twee agendapunten -het onderzoek naar het gemeentelijk grondbeleid en het meerjarenperspectief vastgoed- worden namelijk doorgeschoven...Lees verder »

Regendruppels

Uitspattingen aanpakken

06 oktober 2010

Het regent steeds vaker en harder. Dat betekent soms dat kelders en schuurtjes onderlopen. Hoe de gemeente de komende jaren met dit soort overlast om wil gaan, staat beschreven in het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) 2010-2015....Lees verder »

Gebak

Met de neus in de boter

05 oktober 2010

Vers bloed in de gemeenteraad van Emmen. PvdA-raadslid Yvonne Boxem werkt namelijk sinds kort als ambtenaar bij de gemeente. En omdat je geen ambtenaar én raadslid bij dezelfde gemeente mag zijn, neemt Marja Meulenbelt het stokje...Lees verder »

Grensovergang

Geld voor internationale projecten

02 oktober 2010

Een uitwisseling met een school in Roemenië, stages in Duitsland, voorlichting over ontwikkelingssamenwerking om geld in te zamelen voor een school in India. De gemeente Emmen stimuleert en ondersteunt dit soort initiatieven die...Lees verder »

Zeeleeuw

In de melk te brokkelen

30 september 2010

Tegenvallende bezoekersaantallen en helaas dus ook tegenvallende inkomsten voor het Dierenpark Emmen. In mei heeft het dierenpark daarom bij de gemeente om financiële steun gevraagd. Tijdens de commissievergadering Bestuur,...Lees verder »

Verkeerslicht

Lichtpuntjes

16 september 2010

Goed verlichte wegen zijn prettig: je kunt beter zien waar je bent en je voelt je veiliger. Openbare verlichting kent ook nadelen zoals CO2-uitstoot en lichtvervuiling. Is het daarom wel nodig altijd en overal verlichting aan te...Lees verder »

Boek

Muisstil

16 september 2010

Even kun je in de raadzaal een speld horen vallen. Vol aandacht luisteren de leden van de raadscommissie Samenleving op 14 september naar de indrukken die leerlingen van de Praktijkschool Emmen hebben opgedaan tijdens hun bezoek...Lees verder »

Toetsenbord

Vergaderingen volgen via internet

19 augustus 2010

Wist u dat u sinds kort de vergaderingen van de gemeenteraad via deze site live kunt volgen? De raadzaal heeft een digitaal camerasysteem met vier camera's. Wanneer een raads- of commissielid op zijn of haar microfoon drukt om...Lees verder »

Loep

Dit vindt de raad van de kadernota

02 juli 2010

In november 2009 heeft de gemeenteraad de begroting voor 2010 vastgesteld. Halverwege het lopende jaar maakt het college de tussenbalans op van die begroting in de zogenaamde Kadernota en Bestuursrapportage. Ze kijkt of de...Lees verder »

De raad in vogelvlucht in folder

29 juni 2010

Benieuwd welke raadsleden nu precies in de raad zitten en wat de raadsleden nu precies doen? In de nieuwe folder van de gemeenteraad leest u in vogelvlucht wat het raadswerk inhoudt en welke 39 mannen en vrouwen uw belangen...Lees verder »

Olifant

Geen stiefkinderen

14 juni 2010

"Emmen mag zich verheugen op de belangstelling van de Mediamarkt. Het is een unieke kans", aldus Jos Schomaker, voorzitter van stichting De Koepel, de organisatie die de belangen van de winkeliers in de gemeente...Lees verder »

Weegschaal

Niet in details

09 juni 2010

Een groot deel van het geld van een gemeente zit in grondstukken. Die staan voor een bepaalde waarde in de boeken. De waarde van grond kan in de loop van de tijd veranderen. Een stuk grond kan bijvoorbeeld in waarde stijgen als...Lees verder »

Bankbiljetten

Bijzonder positief

03 juni 2010

Wat is de financiële positie van de gemeente Emmen bij het sluiten van het boekjaar 2009? Welke uitgaven heeft de gemeente gedaan en welke inkomsten zijn ontvangen? Deze cijfers staan in de jaarrekening 2009 die -samen met het...Lees verder »

Meisje met zeehond

Niet erg onder de indruk

02 juni 2010

In de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn zijn ongeveer 370 dak- en thuislozen. Deze mensen zwerven niet allemaal over straat. Ongeveer tweederde verblijft in een verpleeginrichting, de crisisopvang of een sociaal...Lees verder »

Begraafplaats Oeverse Bos

Begraven of cremeren

01 juni 2010

Twee weken na het werkbezoek aan begraafplaats Het Oeverse Bos staat het onderwerp ‘begraven' op de agenda van de commissie Wonen en Ruimte van 31 mei. In de notitie staat een aantal uitgangspunten voor het beheer van de...Lees verder »

Hark

Vol passie

27 mei 2010

"Aangrijpend en interessant," vat raadslid Serkan Özkan (PvdA) het werkbezoek aan begraafplaats Het Oeverse Bos aan de Meerdijk samen. Om beter voorbereid te kunnen zijn op een notitie over het beheer van...Lees verder »

Loep

Mosterd na de maaltijd

18 mei 2010

Met het project Atalanta krijgt de gemeente Emmen een complete metamorfose. Zo verhuist het dierenpark bijvoorbeeld naar het westen van het centrum en wordt het gecombineerd met een modern theater. Met zo'n enorm project is veel...Lees verder »

Weegschaal

Een lastige vraag

12 mei 2010

Snel zien of en zo ja welke plannen de gemeente met een bepaald gebied heeft? Dat kunt u thuis eenvoudig op de computer bekijken. Op www.ruimtelijkeplannen.nl zijn namelijk binnenkort alle bestemmingsplannen van Nederland te...Lees verder »

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuws