Huiverig

12 april 2011
Klik om te vergroten

Een korte vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op maandag 11 april. Na een presentatie van een dagelijks bestuurder van het Waterschap Velt en Vecht praten de commissieleden over twee bestemmingsplannen: in Emmer-Compascuum en Zwartemeer.

Aan het roer

Deze bestemmingsplannen kunnen rekenen op steun van de commissieleden. Meer discussie is er bij het volgende agendapunt: een voorstel waarbij het college wordt gemachtigd om bepaalde omgevingsvergunningen zelf af te handelen. De raad hoeft hier dan in de toekomst niet meer over te beslissen. Dit moet een tijdwinst van ongeveer acht weken opleveren voor een aanvrager. Wakker Emmen is benieuwd of er door deze nieuwe manier van werken ook wordt bezuinigd. De partij is bang dat de raad met dit voorstel buiten spel wordt gezet. De SP en GroenLinks vinden het geen goede zaak de raadsbevoegdheid uit handen te geven. Ook de PvdA is huiverig: snelheid is prima, maar zorgvuldigheid telt. Het CDA vindt het belangrijk dat de raad ook over gedetailleerde punten zijn mening kan geven. De VVD is voorstander van minder regels, maar pleit voor een snelle evaluatie. Volgens de wethouder blijft de raad hoe dan ook aan het roer. Zo kan de raad bijvoorbeeld kaders stellen bij de vaststelling van structuurvisies. Hij zegt toe na een jaar met een evaluatie te komen. De commissieleden zijn nog niet overtuigd. Het agendapunt wordt tijdens de raadsvergadering van 28 april verder besproken.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer in deze commissievergadering is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site. U kunt hier de hele vergadering bekijken, maar ook selecteren op onderwerp en spreker.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Huiverig