Nieuwe media bieden kansen

14 april 2011
Klik om te vergroten

Na zeven jaar is de Jongerenraad Emmen op sterven na dood. En dat is niet omdat jongeren niet mee willen denken over beleid en activiteiten voor de jeugd. Maar het moet op een andere manier, de zogenaamde jongerenparticipatie ‘nieuwe stijl’. Laagdrempelig, en steeds met een wisselende groep enthousiaste jongeren. Tijdens de vergadering van de commissie Samenleving van 12 april praten de commissieleden over de afschaffing van de Jongerenraad en nieuwe manieren om de jeugd te betrekken.

Ook fysiek

Dat de huidige Jongerenraad geen toekomst meer heeft, is de commissieleden duidelijk. Hoe spijtig dat ook is. Nieuwe media zoals hyves en twitter bieden kansen. Dat geldt ook voor het digitale jongerenplatform dat de gemeente op dit moment ontwikkelt. De PvdA vindt het belangrijk dat jongeren elkaar ook fysiek kunnen ontmoeten en niet alleen digitaal. LEF! meent dat kinderen al vroeg kennis moeten maken met zo’n platform. Volgens D66 is het prima dat het platform door en voor jongeren wordt gemaakt. Goede begeleiding is dan wel een vereiste.

Jeugdparlement

Een aantal partijen noemt het jeugdparlement als geslaagd voorbeeld om jongeren in een vroeg stadium kennis te laten maken met de gemeente. Volgens het CDA mag het jeugdparlement nog wel wat sterker worden neergezet en de SP zou dit initiatief het liefste meer keer per jaar zien. LEF! merkt tot slot op dat de partijen ook zelf de verantwoordelijkheid hebben jongeren bij de politiek te betrekken.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer in deze commissievergadering is besproken, bijvoorbeeld over de actualisatie van het beleidskader schuldhulpverlening? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site. U kunt hier de hele vergadering bekijken, maar ook selecteren op onderwerp en spreker.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwe media bieden kansen