Ik kan wat ik kan

11 mei 2011
zwembad Klik om te vergroten

Ik kan laten zien wat ik kan. Dat is de boodschap van het filmpje die 19 wajongers - mensen die sinds jonge leeftijd een arbeidsbeperking hebben en vallen onder een speciale wet- hebben gemaakt. Het filmpje wordt afgespeeld tijdens een presentatie in de commissie Samenleving van 10 mei.

Maatschappelijk verantwoord

Wajongers kunnen vaak meer dan we denken. Deze boodschap moet volgens de wethouder wijdverspreid worden. Binnenkort ligt de verantwoordelijkheid voor deze groep namelijk bij de gemeenten. De gemeente Emmen telt ongeveer 1.700 wajongers. Volgens de vestigingsmanager van het Werkplein Zuidoost-Drenthe heeft Emmen gelukkig een groot aantal werkgevers die maatschappelijk verantwoord wil ondernemen en dit soort mensen een kans wil geven. Vorig jaar zijn 150 wajongers geplaatst.

Slim ingericht

Van werken naar ontspannen. Want in de volgende presentatie horen de commissieleden meer over het haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw zwembad. Omdat Aquarena aan het einde van haar economische levensduur komt, kijkt de gemeente naar de mogelijkheden van een nieuw zwembad aan de Meerdijk. Dit iets kleinere bad moet zo handig worden ingericht dat er tegelijkertijd toch meer mensen kunnen zwemmen. Een nader onderzoek volgt zodra meer bekend is over de plannen van het bedrijf Omale bij de Angelslöerdijk.

Hoge ambities

Na de twee presentaties praten de commissieleden onder andere verder over de Lokale Educatieve Agenda. De PvdA wil graag van de andere fracties weten wat ze vinden van de ontwikkelingen in het onderwijs in relatie tot de landelijke bezuinigingsplannen. BGE vindt het belangrijk dat de gemeente hoge ambities houdt, niemand kan namelijk voorspellen hoe de bezuinigingen uitpakken. Wakker Emmen en de DOP onderschrijven dit. Eventuele bezuinigingen vraagt om creativiteit van het college, meent de ChristenUnie. D66 is blij dat er een aantal speerpunten is waar men concreet aan werkt.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer in deze commissievergadering is besproken, onder andere over de conceptbegroting van de GGD Drenthe? Kijk dan de opnames terugzien via deze site. U kunt hier de hele vergadering bekijken, maar ook selecteren op onderwerp en spreker.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Ik kan wat ik kan