Wij-gevoel

18 mei 2011
Klik om te vergroten

Vragen staat vrij. In de commissievergaderingen is het rondvraag zelfs een apart punt op de agenda. Ook tijdens de commissievergadering Bestuur, Middelen & Economie van 12 mei heeft een aantal raadsleden vragen gesteld. Zo is de DOP benieuwd wanneer de gemeente het geld van de stimuleringsregeling aan chronisch zieken en gehandicapten uitkeert, heeft Wakker Emmen vragen over de situatie rondom FC Emmen en wil het CDA weten of er al een andere locatie voor de Educohof is.

Transparantie

Hierna gaat de vergadering verder en praten de commissieleden onder andere over de nota corporate communicatie. Uitgangspunt van die nota is dat de gemeente met één gezicht naar buiten toe duidelijk wil maken waar Emmen voor staat en gaat. De meeste partijen vinden het een goed leesbaar en duidelijk stuk. Vooral vanwege de grote projecten die op stapel staan, is bekendheid van Emmen in Den Haag volgens de PvdA erg belangrijk. Het CDA en LEF! benadrukken het belang van een ‘wij-gevoel’ in de organisatie: men moet van elkaar weten wat men doet. Communicatie mag geen sluitpost zijn in de begroting, meent de ChristenUnie. De partij benadrukt het belang van transparantie: wees ook open als dingen niet goed gaan. Wakker Emmen zet vraagtekens bij de nota en de ambitie van de wethouder. Als de voorzitter tijdens het betoog twee keer ingrijpt en het daarmee beëindigt, is voor Wakker Emmen de maat vol en verlaten de twee commissieleden de vergadering. Na een paar minuten volgt de DOP uit solidariteit.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Wij-gevoel