Spoedlocaties

12 oktober 2011
Dit is een foto van lege blikjes Klik om te vergroten

Hoeveel plekken in de gemeente hebben vervuilde grond? In de vergadering van de raadscommissie Wonen & Ruimte van 20 oktober krijgen de commissieleden uitgelegd hoe de gemeente zogenaamde ‘spoedlocaties’ in kaart wil brengen om ze vervolgens te saneren..

Kosten

Het Rijk heeft in 2009 afgesproken dat de spoedeisende locaties in het land voor 2015 worden gesaneerd of dat tenminste de risico's beheersbaar zijn gemaakt. Provincies en gemeenten zijn hiervoor verantwoordelijk, waaronder dus Emmen. De wethouder zegt dat ze in het eerste kwartaal van 2012 met een notitie komt over de stand van zaken van de spoedlocaties in de gemeente. Daarbij wordt eerst gekeken naar plekken waar de vervuiling gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van mensen.

LEF! vraagt zich af hoe het zit met de kosten van de grondsanering. Is het zo dat de vervuiler betaalt? Volgens de wethouder ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar van de grond. Wakker Emmen wil graag zo snel mogelijk duidelijk hoe veel plekken vervuild zijn en hoe deze plekken worden aangepakt.

Slopen en vervangen

Na de presentatie praten de commissieleden verder over het gebied ‘Achter Abeln’ in Emmer-Compascuum. Woningcorporatie Lefier wil de huidige woningen daar slopen en vervangen door nieuwbouw. De commissieleden zijn blij dat er wat gebeurt in het gebied, waar de laatste tijd veel overlast is geweest. Het is een goede eerste stap. Het CDA wil weten of de zittende bewoners ook kunnen terugkeren in de nieuwbouw. D66 is benieuwd hoe de nieuwbouwplannen aansluiten bij de verwachtingen van krimp van het bevolkingsaantal in de regio. Ook BGE is tevreden met het plan, maar denkt niet dat nieuwbouw de overlast oplost.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Spoedlocaties