Milieumoe

8 februari 2012
Dit is een foto van een windmolen Klik om te vergroten

Vergroenen van de economie, duurzamer omgaan met energie, investeren in duurzaam wonen en het helpen bij het verder ontwikkelen van kennis en goede initiatieven. Deze onderwerpen hebben prioriteit bij de gemeente als het gaat om het milieu. De grote lijnen van het beleid staan in de milieuagenda. Nadere afspraken worden jaarlijks gemaakt in het milieujaarprogramma. Tijdens de commissie Wonen & Ruimte van maandag 6 februari praat de raad over de afspraken voor 2012.

Aardwarmte

De ChristenUnie en LEF! vinden dat het milieuprogramma wel een nieuwe impuls kan gebruiken en kijken uit naar een nieuwe milieuagenda voor de komende jaren. Volgens de VVD is het van belang dat daarbij goed wordt gekeken naar nieuwe ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen is geothermie, oftewel aardwarmte, denkt Wakker Emmen. De partij pleit voor een onderzoek naar alternatieven voor windenergie, waaronder dus geothermie. Een aantal fracties staat positief tegenover dit voorstel. De wethouder vertelt dat ze dit onderwerp meeneemt in de energienota die binnenkort in de raad wordt behandeld.

Ga dingen doen

BGE noemt het belang van goede communicatie over het milieu, maar waarschuwt voor een overvloed van informatie. Dan kan ‘milieumoeheid’ ontstaan. D66 en de SP vinden het milieuprogramma niet concreet genoeg en spreken van een gebrek aan ambitie. De PvdA is blij met de prioriteiten die in het programma staan. Het CDA haalt niet veel nieuws uit het programma. De partij roept op tot actie: je hoeft niet alles te onderzoeken. Ga ook dingen doen.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Milieumoe