Burgemeester Cees Bijl beëdigd voor zijn derde termijn

19 februari 2013
beediging herbenoeming 3e termijn Bijl Klik om te vergroten

Burgemeester Cees Bijl is voor de tweede keer officieel herbenoemd als burgemeester van Emmen. Dat gebeurde tijdens een speciale raadsvergadering op 14 februari.

Bijl begon in 2001 als burgemeester van Emmen en is nu aangesteld voor nog eens een termijn van 6 jaar. Hij werd geïnstalleerd door de Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe, de heer J. Tichelaar.

In zijn toespraak gaf de Commissaris aan dat het vak van burgemeester Bijl op het lijf geschreven is. Hij eindigde met de woorden: Emmen, u treft het. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Wanders, refereerde aan de profielschets die in 2001 was opgesteld. “We zochten indertijd een samenbindende, initiërende en stimulerende figuur met een sterke persoonlijkheid en ruime bestuurlijke ervaring. Kenmerken die nog steeds opgeld doen.” Burgemeester Bijl bedankte iedereen voor het vertrouwen. “Ik voel me hier op mijn gemak en we doen het met elkaar.”

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Burgemeester Cees Bijl beëdigd voor zijn derde termijn