Promotie centrumvernieuwing Emmen

21 februari 2013
mensen promotie centrumvernieuwing Klik om te vergroten

Het centrum van Emmen staat de komende jaren in het teken van een grootschalige vernieuwing. Dit biedt prachtige kansen in de toekomst. Gedurende de bouwwerkzaamheden staan we echter voor de uitdaging het centrum aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers. Daarom is een plan opgesteld waarin ideeën staan over activiteiten tijdens de bouwfase. De gemeente Emmen zal voor elke euro die door het bedrijfsleven wordt geïnvesteerd in de promotie van de centrumvernieuwing 1 euro subsidie verstrekken, tot een bedrag van maximaal 75.000 euro per jaar, van 1 januari 2013 tot 1 januari 2016.

In de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen en Economie van 14 februari is gesproken over het instellen van een bestemmingsreserve Promotie Centrumvernieuwing Emmen. Hierin kan dan het eventuele jaarlijks overgebleven geld van de Promotie Centrumvernieuwing Emmen komen voor extra communicatie- en openingsactiviteiten in 2015.

Wakker Emmen vindt het een sympathiek voorstel en pleit ervoor dat een dergelijke aanpak ook voor andere dorpen en wijken zou moeten gelden. Ook de PvdA en het CDA vinden het een goed plan. De PvdA stelt voor de promotie af te stemmen met de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad. Het CDA wil dat het geld ingezet wordt tijdens de bouw en niet achteraf, wanneer alles klaar is. GroenLinks vindt dat de activiteiten die georganiseerd gaan worden in het teken moeten komen te staan van de veranderingen die in het centrum plaatsvinden. BGE doet de suggestie leuke, creatieve arrangementen te maken, bijvoorbeeld in samenwerking met het OV bureau.

Meer weten?
Wilt u weten wat er nog meer besproken is? U kunt de hele vergadering terugzien, maar ook selecteren op onderwerp en op spreker.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Promotie centrumvernieuwing Emmen