Leuke discussies bij bezoek Drenthe College

27 maart 2013
Drenthe college 27 maart 2013 Klik om te vergroten

De stelling ‘de gemeente moet zorgen voor meer gratis parkeerplaatsen in Emmen’ maakte woensdag 27 maart flink de tongen los van leerlingen van het Drenthe College. Voor- en tegenstanders van de stelling gingen stevig met elkaar in debat, waarbij de tegenstanders uiteindelijk de discussie wonnen.

Ook de stelling ‘de gemeente moet zorgen voor meer uitgaansgelegenheden voor jongeren onder de 16 jaar’ leidde tot een interessant debat. Voor het debat waren de meeste jongeren voor deze stelling. Argumenten als waarom jongeren al op zo’n jonge leeftijd op stap moeten kunnen en dat als ze op stap gaan ze in aanraking komen met alcohol, zorgden ervoor dat de meningen werden bijgesteld. Na de tweede stemming stemde een ruime meerderheid uiteindelijk tegen de stelling.

Het debat vormde de afsluiting van een bezoek van de leerlingen aan het gemeentehuis in het kader van het vak Burgerschap. Het bezoek begon met een presentatie over het functioneren van de gemeente. Daarna zijn de leerlingen in groepjes uiteengegaan om samen met een raadslid argumenten bij 12 prikkelende stellingen te bedenken bij een door hen zelf bedachte partij.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Leuke discussies bij bezoek Drenthe College