Raadsleden helpen jongeren bij voorbereiding debat

22 maart 2013
debat jongeren Drenthe College 20 maart 2013 Klik om te vergroten

Woensdag 20 maart hebben zo’n 75 leerlingen van de Sociaal Agogisch Werk opleiding van het Drenthe College flink gedebatteerd in de raadzaal van het gemeentehuis. 14 nieuwe politieke partijen, opgericht door de studenten, zijn gepresenteerd en aan de hand van stellingen zijn in de raadzaal goedgevoerde discussies gehouden. Een zestal raadsleden heeft de studenten geholpen bij het maken van de stellingen.

Belangrijke onderwerpen
Het niveau van debatteren was vrij hoog, de raadsleden waren onder de indruk. Uit de discussies is gebleken dat studenten onderwerpen als: veiligheid als fietser in het verkeer, meer uitgaansgelegenheden, het te laat komen op school i.v.m. de wegwerkzaamheden in Emmen waardoor de bussen te laat arriveren en de toegankelijkheid van openbare ruimtes voor jongeren in een rolstoel, zeer belangrijk vinden.

Twee stemrondes per stelling
De studenten hebben zich tijdens de lessen burgerschap voorbereid op dit bezoek. De nagespeelde raadsvergadering duurde een half uur langer dan gepland. De oorzaak daarvan was dat veel studenten hun mening over de stellingen wilden geven. D.m.v. groene en rode kaarten werden stellingen aangenomen of verworpen. Opvallend was dat de eerste stemronde nogal verschilde van de tweede ronde. De argumenten van tegenstemmers deed veel studenten uiteindelijke van mening veranderen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Raadsleden helpen jongeren bij voorbereiding debat