Samen investeren in veiligheid

22 maart 2013
Cameratoezicht Klik om te vergroten

Het merendeel van de fracties in de commissie Bestuur Middelen en Economie is in grote lijnen tevreden met het Uitvoeringsprogramma Veiligheid 2013-2014 “Samen investeren in veiligheid”. Het CDA vindt de toename van het aantal incidentcijfers verontrustend. Wakker Emmen vindt het postief dat er maatregelen genomen worden om de veiligheid te bevorderen. Ze betreurt het dat vernieling geen hogere prioriteit heeft dan bijvoorbeeld de helmplicht. Meerdere partijen zetten vraagtekens bij het cameratoezicht. De VVD vraagt zich af in hoeverre cameratoezicht een effectief middel is bij het verhogen van de veiligheid. “Helpen camera’s echt, of is het een verplaatsing van problemen?”, vraagt ook de SP zich af. BGE wil graag dat er extra ingezet wordt op jeugdvandalisme in plaats van snelheidscontroles.

Meer weten?
Dit is slechts een kleine greep uit de opmerkingen die zijn gemaakt in de commissie Bestuur, Middelen en Economie van 14 maart over het Uitvoeringsprogramma Veiligheid 2013-2014 "Samen investeren in veiligheid". Wilt u weten wat er nog meer besproken is in de commissie Bestuur Middelen en Economie van 14 maart? U kunt de opnames van de vergadering terugzien.

Veiligheidsbeleid
Veiligheidsbeleid heeft zich de laatste jaren in gemeenten ontwikkeld tot een brede en meer samenhangende aanpak. Steeds meer en vaker worden ook andere organisaties en burgers betrokken om een bijlage te leveren. Vandaar de naam “Samen investeren in veiligheid”.
In het Uitvoeringsprogramma Veiligheid staat wat er in 2012 gerealiseerd is, welke nieuwe ontwikkelingen en prioriteiten er zijn en een veiligheidsanalyse. Per thema is aangegeven welke activiteiten de gemeente Emmen in 2013 neemt om de veiligheid te bevorderen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Samen investeren in veiligheid