Aanpassingen verordeningen Wet werk en bijstand besproken in commissie

12 april 2013
foto raadzaal Klik om te vergroten

In de commissie Samenleving van 9 april is onder meer gesproken over de technische wijzigingen in de verordeningen Wet werk en bijstand. Een aantal fracties heeft vragen gesteld en opmerkingen gemaakt, waaronder het CDA, GroenLinks en BGE.

Het CDA vraagt naar de uitvoerbaarheid en hoe de nieuwe regels duidelijk worden gemaakt aan cliënten. GroenLinks vindt de regels vaag en is van mening dat de regels op meerdere manieren zijn uit te leggen. BGE is benieuwd naar de nog nader op te nemen regels voor het bepalen van de bestuurlijke boete wanneer iemand met een uitkering de gemeente benadeelt.

Besluit in gemeenteraad
De gemeenteraad zal in de vergadering van 25 april een besluit nemen over de aanpassingen in de verordeningen Wet werk en bijstand.

Vragen
Tijdens de rondvraag zijn diverse vragen gesteld. Wakker Emmen stelt vragen over de naamswijziging en het nakomen van CAO afspraken van Faveo. De PvdA wil graag informatie over de vorderingen van de nieuwbouwplannen van het Esdal College in Klazienaveen en wil weten hoever het met de moestuin van de voedselbank is.
Het CDA verneemt graag wat de stand van zaken is van de renovatie van sporthal De Kampen in Schoonebeek.

Meer weten?
Wilt u weten wat de reactie van het de wethouders is op de vragen en opmerkingen over de wijzigingen in de verordeningen Wet werk en bijstand en de gestelde vragen? Of bent u benieuwd naar wat er nog meer besproken is? U kunt de opnames van de vergadering terugzien. Ook de presentatie van de projectleider van het Digitaal Jongeren Platform is hier terug te zien.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Aanpassingen verordeningen Wet werk en bijstand besproken in commissie