Aanvalluuhn!

26 april 2013
Praktijkschool Klik om te vergroten

Het is voor niemand makkelijk vandaag de dag om werk te vinden, laat staan voor schoolverlaters die ook nog ver van die arbeidsmarkt afstaan. Zoals de naam het eigenlijk al zegt, bereidt de Praktijkschool Emmen leerlingen voor op de dagelijkse praktijk. Juist door dingen te doen. De Praktijkschool heeft wel bepaalde ideeën over dit vraagstuk. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 april dienen de fracties van de PvdA, het CDA, Wakker Emmen, ChristenUnie en LEF! daarom een motie in waarin ze het college vragen hierover met de Praktijkschool te gaan praten. Deze motie komt terug in de vergadering van de commissie Samenleving van 14 mei.

Brede steun

Later die avond praten de raadsleden over het Aanvalsplan Bouwen, Duurzaamheid en Jeugdwerkloosheid. Doel van het plan is het stimuleren van de bouwsector en het verbeteren van het woonklimaat, bijvoorbeeld door energiemaatregelen. Ook wil de gemeente met het plan jeugdwerkloosheid bestrijden en zorgen voor leerling(bouw)werkplaatsen. Het plan kan op brede steun rekenen: alle raadsleden stemmen voor.

Elk jaar een groot evenement!

Elk jaar een groots evenement in de gemeente Emmen. Dat is het voorstel van het college die de raad daarvoor vraagt om 500.000 euro uit de Reserve Citymarketing. In het voorstel staat een aantal voorbeelden genoemd. Bijvoorbeeld de ploegentijdrit van de Vuelta tijdens de opening van het Plein. De raad staat lang stil bij dit voorstel. De ChristenUnie vraagt zich af het voorstel het college niet teveel ruimte geeft. Dit voorstel geldt namelijk voor minimaal vijf jaar. Wil de raad niet strakker de vinger aan deze evenementenpols houden en jaarlijks kaders stellen? De partij dient daarom een wijzigingsvoorstel in. Dit amendement haalt geen meerderheid. Uiteindelijk besluit de raad met 24 stemmen voor en 14 tegen vóór het voorstel.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Aanvalluuhn!