Emmen op kop

18 april 2013
ballonnen Klik om te vergroten

Een goed initiatief, blij met de integrale aanpak, flink aan de weg timmeren, maar ook stop met verspilling van gelden voor citymarketing. Dit zijn enkele reacties van fracties tijdens de commissie BME van 11 april op de notitie Emmen op kop.

In de notitie Emmen op kop staat dat tussen 2013 en 2017 het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmen jaarlijks minimaal één groot evenement wil organiseren, die landelijk of zelfs internationaal positief de aandacht op de gemeente Emmen vestigt. Aanleiding is de verandering die de gemeente Emmen doormaakt. De opening van het Koning Willem Alexanderkanaal, de Centrumvernieuwing Emmen en de groei van de marathon van Klazienaveen bieden kansen om de vernieuwde gemeente Emmen aan een groot publiek te laten zien.

Reactie fracties
De PvdA vindt het een goed initiatief om te kiezen voor een integrale aanpak over meerdere jaren waarin zowel culturele als sportieve activiteiten zijn opgenomen. Ze vindt dat bij het gastheerschap van de gemeente ook moderne voorzieningen horen, zoals ‘mobiel’ parkeren en wifi en vraag aandacht daarvoor.
Het CDA vindt het een goed plan dat evenementen en bouwactiviteiten vanwege de centrumvernieuwing samen opgaan. Beide kunnen het imago versterken. Ze constateert dat er relatief veel geld naar de Vuelta gaat en vraagt zich af wat het lokaal oplevert. Het CDA ziet graag dat er niet alleen in het centrum geïnvesteerd worden, maar ook in dorpen en buitengebieden.
Wakker Emmen ziet het nut van citymarketing in deze vorm niet in. Ze ziet liever dat er geïnvesteerd wordt in structurele zaken, zoals lokale sportverenigingen. Stop met verspilling van gelden voor citymarketing.
De VVD is blij met de notitie Emmen op kop en de integrale aanpak. D66 vindt het een goed initiatief, maar vraagt zich af of je het op deze manier moet vastleggen.
LEF is een groot voorstander van flink aan de weg timmeren. Ze vindt dat het college haar best doet, maar dat dit nog te vrijblijvend gebeurt.
“Andere partijen er nadrukkelijk bij betrekken”, vindt de CU. Ze heeft bedenkingen bij het bedrag dat voor de Vuelta wordt uitgetrokken. GroenLinks vraag zich af hoe het college denkt subsidies binnen te halen.

Meer weten?
Wilt u weten wat de reactie van het college is op de vragen en opmerkingen over de notitie Emmen op kop? Of bent u benieuwd naar wat er nog meer besproken is in de commissie? U kunt de opnames van de vergadering terugzien.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Emmen op kop