“Agrarische sector van groot belang voor leefbaarheid platteland”

21 mei 2013
platteland Klik om te vergroten

In de commissie Wonen & Ruimte van 15 mei is onder meer gesproken over het bestemmingsplan Buitengebied Emmen. Het bestemmingsplan Buitengebied Emmen bevat het planologisch kader voor ontwikkelingen in het buitengebied. Met dit plan worden 25 bestemmingsplannen en 100 wijzigingsplannen in zijn geheel vervangen en 70 gedeeltelijk. Op 30 mei neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan Buitengebied Emmen.

De PvdA geeft aan zich te kunnen vinden in het bestemmingsplan buitengebied. Het is een actualisatie van bestaande bestemmingsplannen met inbreng van nieuwe ontwikkelingen. Ze vindt dat in het bestemmingsplan veel aandacht is voor landbouw en landschap en vraagt ook aandacht voor recreatie en toerisme. Het CDA kiest voor de ontwikkeling van bedrijvigheid in het buitengebied en vindt dat ondernemers op het vlak van toerisme en recreatie maximaal gefaciliteerd moeten worden. Ook GroenLinks wil meer aandacht voor de toeristische sector en vraagt net als de SP aandacht voor dier en welzijn. Wakker Emmen is benieuwd of agrarische bedrijven, gelet op toekomstige ontwikkelingen, uit de voeten kunnen met een bouwvlak van 1 ½ hectare. Ze pleit voor een versoepeling van bouwmogelijkheden in de lintdorpen. “De agrarische sector is van groot belang voor de leefbaarheid van het platteland”, aldus de VVD. Zij vindt dat om ondernemer te kunnen blijven er ruimte moet zijn voor schaal- en bedrijfsvergroting en vraagt zich net als Wakker Emmen af of het bouwvlak van 1 ½ hectare voldoende is. De Christen Unie wil weten of er mogelijkheid is om met maatwerk in te spelen op duurzaamheidsontwikkelingen.

Meer weten?
Wilt u weten wat er nog meer in de commissie Wonen & Ruimte over dit onderwerp is gezegd? Of bent u benieuwd naar wat er nog meer besproken is in de commissie? U kunt de opnames van de vergadering terugzien.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

“Agrarische sector van groot belang voor leefbaarheid platteland”