De OV jaarkaart moet niet afgeschaft worden

6 juni 2013
Klik om te vergroten

Een overduidelijke meerderheid van de eerstejaars leerlingen van het Drenthe College, richting Sociaal Agogisch Werk, vindt dat de OV jaarkaart niet afgeschaft moet worden. Als reden gaven de bedenkers van deze stelling aan dat jongeren die minder te besteden hebben hierdoor niet kunnen door studeren.

De bedenkers van deze stelling waren op woensdag 5 juni - samen met 70 andere jongeren – op bezoek bij de gemeenteraad. Ze werden ontvangen in de raadzaal. Na een presentatie over de gemeente en de gemeenteraad gingen de leerlingen in groepjes uiteen. Samen met raadsleden bedachten ze stellingen met bijbehorende argumenten. Aansluitend werd per stelling door de jongeren centraal gediscussieerd en gestemd. De jongeren discussieerden met elkaar over ondermeer betaalbaar onderwijs, een soos voor en door studenten, een pestprogramma op scholen en het beter structureren van wegwerkzaamheden.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

De OV jaarkaart moet niet afgeschaft worden