Ook gemeenteraad wil regie windmolens terug

2 september 2014
Klik om te vergroten

De gemeenteraad steunt het besluit van het college van Burgemeester en Wethouders om de regie over windmolens over te nemen van de provincie Drenthe. Dit bleek maandag 1 september tijdens een extra gezamenlijke commissievergadering.

Regieplan vaststellen
Niet alle raadsfracties zijn voor windenergie. Maar alle partijen beseffen dat er windmolens gaan komen in Emmen. Zij willen dan ook als gemeente de regie hebben om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Er werd een tijdje gediscussieerd of het zin heeft om andere gemeenten te vragen of zij een deel van de windmolens over willen nemen. De partijen waren het er allemaal over eens dat inwoners heel nauw betrokken moeten worden bij dit proces. Het college gaat nu aan de slag met een plan van aanpak. Voor 1 december moet de gemeenteraad een regieplan vastgesteld hebben. Hierin komt te staan welke gebieden in Emmen geschikt zijn om windmolens te plaatsen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Ook gemeenteraad wil regie windmolens terug