Terugblik ‘Begrotingsraad’ van 2 en 5 november

10 november 2015
Klik om te vergroten

Begin november boog de gemeenteraad Emmen zich over de begroting 2016. Wethouder Otter zegt dat het college met deze begroting het huishoudboekje goed op orde denkt te hebben.

Er moest nog 1,8 mln gevonden worden tijdens de behandeling van de kadernota 2016 in mei dit jaar. Dat is gelukt zonder nieuwe lastenverzwaringen of aanvullende bezuinigingen. Dit komt omdat enkele uitgaven meevallen. Ook de gemeentelijke organisatie levert een forse bijdrage. Het college wil zoveel mogelijk inwoners en bedrijven ontzien: dit betekent dat de gemeentelijke belastingen in 2016 gelijk blijven.

Bijna alle fracties stemden in met de begroting 2016. Wel vragen zij nadrukkelijk aandacht voor het weerstandsvermogen. Volgens een nieuwe methodiek - waarin mogelijke risico's in kaart zijn gebracht - scoort de gemeente een voldoende. De raad wil toewerken naar een 'ruim voldoende', om in de toekomst onverwachte tegenvallers goed op te opvangen.

Verschillende partijen dienden amendementen en moties in waardoor de begroting op onderdelen nog is aangepast. Alle moties en amendementen kunt u terugvinden op de agenda van de vergadering van 2 en 5 november. U kunt hier ook de volledige vergaderingen terugkijken via het digitale videoarchief.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Terugblik ‘Begrotingsraad’ van 2 en 5 november