25 voor, 14 tegen

04 oktober 2011
Dit is een foto van een giraffe Klik om te vergroten

Met rode wangen vanwege de warmte en kleine ogen vanwege zes uur vergaderen, hebben de 39 raadsleden om dinsdagochtend 4 oktober om 01.45 uur gestemd over het raadsvoorstel ‘realisatie DPE Next’, oftewel: het nieuwe dierenpark met theater. Met 25 stemmen voor en 14 stemmen tegen is het raadsvoorstel aangenomen. Een voorstel dat overigens voor het stemmen is aangescherpt door de PvdA, het CDA en de VVD. Voorwaarde voor gemeentelijke steun is dat het park de benodigde externe financiering binnen haalt. De eis is dat het dierenpark hier voor het eind van het jaar duidelijkheid over heeft.

Wensen

Met het indienen van moties geeft een aantal fracties het college ook wensen mee voor de uitvoering van het plan. Zo willen de PvdA en LEF! dat de lokale en regionale werkgelegenheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Het CDA roept het college op het risicodragend kapitaal in het vermogen door derden aan te trekken en het vriendenaandeel in het park te investeren. Volgens LEF! moet de pr & marketing professioneler worden en moet het college zorgen voor voldoende parkeerplaatsen voor het winkelend publiek tijdens de bouw. Tenslotte vraagt de partij om jaarlijkse duidelijke rapportages over de doelen voor dat jaar. Het college zegt toe alle moties over te nemen.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer in deze raadsvergadering is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site.