Bezoek Georgsmarienhütte aan partnerstad Emmen

08 september 2014
Klik om te vergroten

Dit jaar bestaat de partnerband tussen de gemeente Emmen en Georgsmarienhütte (D) 50 jaar. Deze band is ontstaan in 1964 tussen de toenmalige gemeenten Oesede en Schoonebeek. Na de gemeentelijke herindeling in 1998 is de partnerband onveranderd gebleven. Om het 50 jarig jubileum officieel te vieren waren de oosterburen uit Georgsmarienhütte afgelopen weekend op bezoek in Emmen. Zij werden door college- en raadsleden van de gemeente Emmen rondgeleid langs de projecten van Centrumvernieuwing Emmen (Noorderplein, Tunnel Hondsrugweg, Informatiehof). Ook was er aandacht voor de bouw van het nieuwe Wildlands en werd een NAM-locatie in Schoonebeek bezocht.

Goede buur
‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’ luidt het gezegde. En in dit geval is dat zeker waar. Een partnerband als die met Georgsmarienhütte, maar bijvoorbeeld ook met Meppen (D), kan hierin een belangrijke rol spelen. Door partnerstadbezoeken leer je elkaar beter kennen en dit zorgt voor openheid, erkenning en wederzijds begrip.

Werkgroep Internationale Betrekkingen
De werkgroep Internationale Betrekkingen richt zich, sinds 2004,op het bevorderen en stimuleren van de grensoverschrijdende contacten tussen inwoners van de gemeente Emmen, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. Daarbij richt de werkgroep zich met name op Duitsland.
De werkgroep heeft een eigen budget. Dit geld is onder andere voor projecten die zich richten op ‘internationale bewustwording'. Een voorbeeld van een project kan een uitwisseling tussen scholen zijn. Aan zo'n subsidie is een aantal voorwaarden verbonden.

Toekomst
Beide gemeenten hebben ook een nauw verwante gezamenlijke geschiedenis en een gezamenlijke toekomst, vooral ook Europees gericht. Dit is belangrijk voor de jeugd, want de jeugd heeft immers de toekomst. De gemeente speelt hier alvast op in, door een partner over de grens te hebben. Emmen hoopt dan ook dat velen dit goede voorbeeld zullen volgen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbericht