Commissie Samenleving tevreden met participatie-webshop: alle jongeren doen mee!

21 januari 2014
Commissie Samenleving tevreden met participatie-webshop: alle jongeren doen mee! Klik om te vergroten

Dinsdag 4 februari wordt de participatie-webshop gelanceerd. Hier kunnen ouders met een laag inkomen producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen. Denk aan sport- of muzieklessen, een tweedehands fiets of een middag naar de dierentuin of het theater. Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs is een bijdrage € 400,- en voor kinderen op het basisonderwijs € 275,-. Door deze bijdrage kunnen kinderen uit minimagezinnen meedoen met activiteiten die vaak niet vanzelfsprekend zijn. Om gebruik te kunnen maken van de webshop, kunt u vanaf februari de ‘participatieregeling schoolgaande kinderen’ aanvragen bij Sociale Zaken. De verwachting is dat in de gemeente Emmen 900 kinderen gebruik kunnen maken van deze regeling.

Reacties van de fracties
De commissieleden zijn tevreden met de webshop. Ze vinden het belangrijk dat mensen meteen producten aanschaffen. Zo komt het budget echt toe aan de kinderen. Enkele raadsleden vragen aandacht voor een breed aanbod van producten. Iedere aanbieder die bijdraagt aan participatie van schoolgaande kinderen is in principe welkom om zijn producten toe te voegen. Ook vraagt men na verloop van tijd de webshop te evalueren en te bekijken of hierdoor meer gebruik wordt gemaakt van minimaregelingen. Dit is wel de verwachting, omdat alle regelingen overzichtelijk worden weergegeven in de webshop.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht