Drukkere spits

12 december 2012
Foto Hondsrugweg Klik om te vergroten

De Hondsrugweg krijgt straks een tunnel van 235 meter lang. Zo’n tunnel ligt er niet binnen een paar weken. Dat betekent dat de Hondsrugweg straks langere tijd lastiger te bereiken is. Dit kan gevolgen hebben voor andere wegen wanneer automobilisten een alternatieve route gebruiken. De verwachting is dat het daarom met name in de spits drukker wordt op de Boermarkeweg. Om deze extra verkeersdruk te verlichten, komt er extra rijstrook tussen de Dordtsestraat en de inrit van het ziekenhuis. Tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen & Economie praten de commissieleden over dit voorstel.

Tempo

De meeste partijen zijn postief over het plan. De PvdA vindt dat er goed is overlegd met de direct betrokkenen. Zorg wel voor tempo in de uitvoering. Het CDA vraagt zich af wat het opstropen van het verkeer betekent voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis met de ambulance. Wakker Emmen vindt dat de weg helemaal verdubbeld moet worden en is benieuwd of de extra rijstrook ook echt klaar is voor de bouw van de tunnel begint. Volgens D66 en de ChristenUnie is de extra rijstrook geen definitieve oplossing voor het probleem. BGE zegt ook dat de gemeente moet kijken naar de toekomst. DOP mist de afstemming met het GVVP (gemeentelijk Verkeers en Vervoers Plan). Ook de VVD is benieuwd hoe dit plan past bij het GVVP.

Meer weten?

Wilt u weten wat er nog meer is besproken? U kunt opnames van de vergadering terugzien via deze site. U kunt de hele vergadering terugzien, maar ook selecteren op onderwerp en op spreker.