Een nieuwe burgemeester

24 augustus 2016
Een nieuwe burgemeester Klik om te vergroten

Eind mei nam Cees Bijl na vijftien jaar afscheid als burgemeester van Emmen. Dat betekent dat Emmen een nieuwe burgemeester krijgt.

Een vertrouwenscommissie voert straks gesprekken met sollicitanten. Er is voor inwoners de mogelijkheid geweest om aan deze commissie vragen door te geven, die de commissieleden kunnen meenemen in de te voeren gesprekken.

Zo ziet de planning eruit
Na de zomervakantie begint de sollicitatieprocedure. Allereerst stelt de gemeenteraad vast aan welke eisen en verwachtingen de nieuwe burgemeester moet voldoen. Dat wordt vastgelegd in de profielschets.  Daarna komt een advertentie in de Staatscourant. Na de brievenselectie door de commissaris van de Koning nodigt de vertrouwenscommissie sollicitanten uit voor een of meerdere gesprekken. Uiteindelijk adviseert  de commissie de gemeenteraad over de kandidaten en de gemeenteraad stelt een voordracht voor twee geschikte kandidaten voor aan de Koning, via zijn commissaris in Drenthe.  Het benoemen van de burgemeester is een Kroonbesluit. Naar verwachting weten we in het eerste kwartaal van 2017 hoe dat eruit ziet.

Meer weten?
Op een speciale website vindt u de concept-profielschets van een nieuwe burgemeester voor Emmen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht