Eric van Oosterhout voorgedragen als nieuwe burgemeester

08 december 2016
Eric van Oosterhout Klik om te vergroten

De gemeenteraad van Emmen heeft besloten Eric van Oosterhout (PvdA)  voor te dragen als nieuwe burgemeester. Hij wordt de opvolger van Cees Bijl, die gedeputeerde is geworden van de provincie Drenthe. Als het aan de raad ligt, wordt Eric van Oosterhout half maart benoemd als burgemeester van Emmen. Hij neemt daarmee afscheid van de gemeente Aa en Hunze, waar hij nu ruim 9  jaar burgemeester is.

Een echte burgervader

Een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad heeft de gesprekken gevoerd met de kandidaten en uiteindelijk voor Eric van Oosterhout gekozen. De commissie omschrijft hem als een echte burgervader, die sociaal en plezierig in de omgang is. Hij is een echt ‘gemeentemens’ met ruim 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Het is een deskundig bestuurder, die bruist van de energie. Die scherp is en ook in is voor nieuwe dingen. Een stevige burgemeester dus, die in staat is een band op te bouwen met alle inwoners van de gemeente Emmen. Eric van Oosterhout  heeft veel affiniteit en ervaring met het onderwijs en een zeer goed netwerk, waaronder in Den Haag.

Hoe gaat het verder?

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat de voordracht de komende tijd beoordelen. Dit wordt vervolgens besproken in de ministerraad. Uiteindelijk neemt de Kroon, de Koning en regering samen, een besluit. Het is de bedoeling dat de beëdiging en installatie van Eric van Oosterhout half maart plaatsvindt.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht