Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

16 december 2013
Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Klik om te vergroten

Wat gaat de gemeente de komende jaren doen op het gebied van verkeer en vervoer? Dat stond maandag 2 december op de agenda van de Raadscommissie Wonen en Ruimte. Het Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan is een visie met daarin maatregelen, projecten en acties die bijdragen aan de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en de duurzaamheid van de gemeente Emmen. Belangrijk in het plan is dat de gemeente meer toe wil naar een betere balans tussen gebruik van auto, fiets en openbaar vervoer.

De commissie sprak waardering uit voor de stappen die zijn genomen om tot het plan te komen. Om te komen tot een uitgebreid plan is samengewerkt en overlegd met medeoverheden, Verkeer/vervoerspartners en Erkende Overlegpartners. In diverse luister- en vertelrondes hebben de verschillende partijen wensen, ideeën en suggesties kunnen doen.
Negen insprekers hebben tijdens de commissievergadering gebruik gemaakt van het inspreekrecht om aan te geven wat ze van het plan vinden. Dit ging onder andere over de mogelijkheden om te reizen met het openbaar vervoer met een beperking, de verdubbeling Emmen-Klazienaveen, de weg naar Pottendijk, de beschikbaarheid en kosten van parkeerplaatsen in Emmen-centrum en gevaarlijke oversteekplaatsen.

Reacties van de fracties

De fracties reageerden verschillend op het Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan. Het is vooral een visie en een koers waar de gemeente aan wil werken tot in elk geval 2020. We geven als gemeente prioriteit aan de aanpak van de N862 (Emmen-Klazienaveen) dan aan de N391 (Emmen-Ter Apel). Wat de verschillende fracties zorgen baart is dat in het bijgevoegde uitvoeringsplan veel projecten staan beschreven waar nu nog geen geld voor is. Een deel van het geld is al toegekend aan projecten in en rond het centrum van Emmen. Op 19 december neemt de gemeenteraad een beslissing over het verkeer- en vervoersplan.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht