Jaarrekening geeft te geflatteerd beeld

19 mei 2014
Jaarrekening geeft te geflatteerd beeld Klik om te vergroten

De gezamenlijke commissievergadering Jaarstukken 2013 vond donderdagavond 15 mei plaats. Hier werden de jaarstukken 2013 waaronder de jaarrekening besproken. De jaarrekening laat een voordelig saldo zien van € 4,4 miljoen. Commissiebreed was men van oordeel dat dit voordeel een geflatteerd beeld geeft van de werkelijke situatie. Omdat er € 40 miljoen aan de reserves is onttrokken, komen we tot een voordelig saldo van € 4,4 miljoen. Zo lijkt het alsof er geld over is. Men vond dat er aan de presentatie van dit resultaat wel wat verbeterd kon worden.

Wethouder Arends lichtte toe dat, ondanks dat hij grote moeite heeft gedaan om het ontstaan van dit voordelig saldo aan de pers duidelijk te maken, de media dit toch heeft opgevat als ‘er is geld over’. “Het is een behoorlijk technische materie, maar ik blijf m’n best doen dit goed duidelijk te maken”, aldus de wethouder. Commissiebrede tevredenheid was er over de methode van rapportage en het werk van de Auditcommissie. In de raadsvergadering van dinsdag 27 mei a.s. staat o.a. het voorstel van het college hoe het voordelig saldo te besteden op de agenda.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht