Rekenkamercommissie centraal tijdens Commissie BME

17 juni 2014
Rekenkamercommissie centraal tijdens Commissie BME Klik om te vergroten

Woensdag 12 juni vond de vergadering van de commissie BME plaats. Een groot deel van deze commissievergadering ging over de rekenkamercommissie, die onderzoeken uitvoert en daarover rapporteert aan de gemeenteraad. Twee onderzoeksrapporten en de toekomst van de rekenkamercommissie kwamen aan de orde. De rekenkamercommissie heeft onderzocht hoe klantvriendelijk bouwaanvragen worden afgehandeld en presenteerde de uitkomsten. De vriendelijkheid van ambtenaren scoorde het best; de snelheid van de afhandeling kan nog flink verbeterd worden. Het college heeft de raad toegezegd met de verbeterpunten aan de slag te gaan.

Tijdens de vergadering werd ook gesproken over de toekomst van de rekenkamercommissie. De raadscommissieleden waren het er over eens dat de rekenkamer een goed instrument is en uit externe leden moet bestaan. De commissieleden staan open om een samenwerking te zoeken met de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden of in een nog groter verband binnen Drenthe of Noord-Nederland.

Andere onderwerpen die besproken werden tijdens de commissievergadering waren o.a. de handreiking integriteit, tweede herziening van het exploitatieplan Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Bedrijventerrein De Tweeling en de jaarrekening en begroting van de Veiligheidsregio Drenthe.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht