Terugblik commissie Bestuur, Middelen & Economie

20 mei 2015
Klik om te vergroten

De Jaarstukken 2014 stonden centraal tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen en Economie op 13 mei. Veel  raadsfracties zijn van mening dat het financieel moeilijke tijden zijn en ook de toekomst er zorgelijk uitziet. De zorg is of er in de toekomst voldoende buffers zijn om tegenvallers op te kunnen blijven vangen. Over de stukken zelf is er commissiebreed tevredenheid. De vernieuwde opzet met een verkorte (populaire) versie bevalt. Wel zijn er nog veel vragen over het gebruik van de zogenaamde stoplicht-methode: rood, oranje en groen om aan te geven of een project volgens plan is uitgevoerd. Het college heeft beloofd hier duidelijkere richtlijnen aan te gaan hangen.

Leegstand was een ander onderwerp, dat besproken werd. Het college heeft een brief gestuurd met een evaluatie van de aanpak en voorstel voor de komende periode. De commissieledendelen unaniem de aanpak van het college. Aan het eind van de vergadering werden nog twee moties besproken: een van de PvdA fractieover het aanbesteden aan lokale ondernemers en een van de fracties GroenLinks en LEF! over het geven van een podium voor culturele optreden voorafgaand aan de raadsvergadering. Over beide moties worden tijdens de gemeenteraad van mei besloten.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbericht