Terugblik Commissie Bestuur, Middelen & Economie

18 maart 2015
Terugblik Commissie Bestuur, Middelen & Economie Klik om te vergroten

In de commissie Bestuur, Middelen & Economie werd gesproken over de ‘rekenkamercommissie nieuwe stijl’. Deze commissie krijgt een meer zelfstandige functie en bestaat straks uitsluitend uit externe leden. Deze leden bepalen zelf welke onderwerpen zij willen onderzoeken. Enkele commissieleden vroegen zich af of de raad dan nog wel invloed heeft. Namens het presidium gaf dhr. Huttinga antwoord dat hij verwacht dat als de raad een onderwerp aandraagt, dat de commissie dit echt niet zomaar naast zich neerlegt.

Een ander onderwerp dat aandacht kreeg waren de bouwplannen van AOC Terra. Dit omdat er een voorbereidingskrediet aan de raad werd gevraagd. Het signaal van een aantal fracties was duidelijk: er moet op zijn minst in commissieverband gesproken worden  over de  achterliggende visie over de bouwplannen. Zodat de raad zich kan uitspreken over deze ontwikkeling? Dat is nog niet gebeurd . Wethouder Otter legde uit dat het krediet nodig is om aan de slag te kunnen, om intern onderzoek  te kunnen doen en te kunnen bepalen of het een gewenste ontwikkeling is of niet. En dat dit niet betekent dat het er ook echt gaat komen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht