Terugblik commissie Bestuur, Middelen en Economie

19 januari 2015
Terugblik commissie Bestuur, Middelen en Economie Klik om te vergroten

In de commissie Bestuur, Middelen & Economie van 15 januari jl. is onder andere gesproken over het gemeentelijk besluit waardoor een aantal medewerkers van de Emco-groep in vaste dienst komt. Bijna alle commissie-leden zijn tevreden over deze oplossing en geven een compliment aan de directie van de Emco-groep. Burgemeester Bijl vult aan dat de gekozen oplossing de gemeente geld kost, dat was tevoren bekend. Maar maatschappelijk is het winst omdat een aantal kwetsbare mensen nu een vaste baan heeft en financieel is het ook winst omdat deze mensen anders onder de participatiewet gaan vallen. En ook die uitvoering ligt op het gemeentelijk bordje. Hij koppelt de positieve reactie en complimenten aan de directie terug.
Ook is gesproken over het inkoopbeleid. Dit naar aanleiding van een onderzoek van de Rekenkamercommissie; de algemene conclusie van de raadscommissie is dat de gemeente Emmen het zo gek nog niet doet. De basishouding bij de afdelingen is en blijft belangrijk: we moeten proberen zoveel mogelijk regionaal aan te besteden. Soms betekent dit een aannemer uit deze regio, soms een aannemer van buiten de regio met onderaannemers grotendeels uit deze regio.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht