Terugblik Commissie Bestuur, Middelen en Economie

14 oktober 2014
Terugblik Commissie Bestuur, Middelen en Economie Klik om te vergroten

Donderdagavond vergaderde de Commissie Bestuur, Middelen en Economie. Onderwerpen op de agenda waren het Beleidskader Toerisme en Recreatie, het Regionale Veiligheidsbeleid Noord-Nederland en een presentatie van de Rekenkamercommissie over het onderzoek naar het aanbestedingsbeleid van de gemeente Emmen.

De Rekenkamercommissie heeft het aanbestedingsbeleid van de gemeente Emmen laten onderzoeken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de gemeente Emmen lokale en regionale partijen consequent uitnodigt om om in te schrijven op opdrachten van de gemeente. Daardoor wordt ongeveer 60/70% van de projecten door lokale/regionale bedrijven uitgevoerd. Een aantal aanbevelingen is om het huidige beleid voort te zetten, de beleidsdoelen in het aanbestedingsbeleid nog concreter te maken en nog scherper te kijken of bij een contractverlenging een nieuwe aanbesteding uit te voeren.

Het recreatie- en toerismebeleid riep meer discussie op. Het overgrote deel van de commissie kon zich niet vinden in het beleidsdocument en heeft het college gevraagd deze notitie terug te trekken en aan te passen. Belangrijke bezwaren zijn de concreetheid van het document en de rol die de gemeente wil pakken in het proces. Gaat de gemeente de toerismesector aanjagen of kiest de gemeente ervoor om het de sector zelf te laten oppakken en alleen te coordineren? De raad ziet liever dat de gemeente de rol van aanjager pakt. Dit was nu niet voldoende verwerkt in het beleid. De wethouder heeft toegezegd het beleid aan te passen.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbericht