Terugblik commissie Samenleving

08 december 2014
Klik om te vergroten

In de commissie Samenleving van dinsdag 2 december is onder andere gesproken over de Jongerenadviesraad. Een aantal jongeren zijn voornemens een Jongerenadviesraad op te starten. De Jongerenadviesraad richt zich in zijn advisering op in elk geval de aandachtsgebieden die met name voor jongeren van grote betekenis zijn in de samenleving. De verordening inzake samenstelling, taak en bevoegdheden van de adviescommissie voor het jongerenbeleid in de gemeente Emmen ligt nu ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. De reacties van de commissieleden zijn positief. Jongeren hebben zich zelf gemeld, dat is direct ook de kracht van dit initiatief. Het verdient waardering dat een groep jongeren zich hiervoor wil inzetten. Het voorstel gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad.

Tegenprestatie
Na een korte introductie door wethouder Arends over de verschillende verordeningen die voorliggen, start de discussie over de tegenprestatie. Deze moet geleverd worden door mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Een aantal commissieleden stelt de vraag hoe de inwoners worden geinformeerd over de diverse wijzigingen. Daarnaast is het verzoek om de adviezen van de clientenraad mee te nemen. Wethouder Arends geeft aan de adviezen van cli├źntenraad zeker mee te nemen. Emmen gaat niet voor de variant van 40 uur tegenprestatie maar van de variant van 5 tot 20 uur per week. Ook dit voorstel gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad.
Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbericht