Terugblik commissie Wonen en Ruimte

09 oktober 2014
Klik om te vergroten

Maandagavond 6 oktober jl. vergaderde de commissie Wonen en Ruimte over heel uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe ovonde over de rondweg en enkele bestemmingsplannen kwamen aan de orde. Ook werd er gesproken over het parkeren bij de Pottendijk en wateroverlast in Emmermeer. Een inspreker bedankte de gemeente dat zij naar de bezwaren van omwonenden geluisterd heeft en de raad nu wordt voorgesteld om het voetpad aan de Rietmees in de Rietlanden niet aan het openbaar verkeer te onttrekken. Het langst werd gesproken over het plan van aanpak om te komen tot een regieplan Windenergie. In dit regieplan komen de gebieden te staan die in aanmerking komen voor het plaatsen van windmolens. De commissieleden vinden communicatie met en draagvlak onder inwoners erg belangrijk. Verschillende fracties maken zich zorgen over de enorme tijdsdruk die op het project ligt. De gemeenteraad moet het regieplan voor 1 december vastgesteld hebben.