Terugblik gezamenlijke commissies Bestuur, Middelen & Economie en Samenleving

21 oktober 2015
Klik om te vergroten

De commissievergadering van donderdag 15 oktober start met actuele mededelingen van het college. Wethouder Otter geeft informatie over de voortgang van het Mensenpark en de bijeenkomst hierover op 3 november.

Na de mededelingen waren er enkele presentaties. Een presentatie ging over de nieuwe website van de gemeente en een presentatie over het investeringsplan 'Meer mensen aan het werk'.

Aan de orde was onder andere het raadsvoorstel 'Verordening Winkeltijden gemeente Emmen'
Supermarkten mogen ieder weekend open, de winkels in het centrum van Emmen mogen één keer per maand op zondag open, evenals de perifere detailhandel, deze bedrijven zitten meestal op bedrijventerreinen of in het buitengebied. Een aantal fracties benadrukt het belang van een rustdag. Personeelsleden moeten de ruimte krijgen om een dag in de week niet te hoeven werken.

Nieuwe naam Raadhuisplein
De fractie LEF! diende vorige commissievergadering een motie in om te spreken over een andere naam voor het Raadhuisplein. De fractie is van mening dat deze naam niet past bij de uitstraling van het plein en geeft te kennen dat ze graag willen dat het college samen met de gebruikers tot een andere naam komt. Een meerderheid van de fractie geeft aan te kunnen leven met de huidige naam omdat die voor veel bezoekers wel duidelijk is. LEF! merkt op dat er nu geen draagvlak is voor deze motie en de fractie zal aangeven of ze de komende raadsvergadering in stemming gebracht moet worden of door de fractie wordt ingetrokken.