Terugblik gezamenlijke commissievergadering

19 mei 2014
Klik om te vergroten

Op de agenda van de gezamenlijke commissies Wonen & Ruimte, Samenleving en Bestuur, Middelen & Economie van dinsdag 12 mei stond o.a de ‘Woontoren Emmen-Noord’. Hierbij zijn vragen gesteld over de mogelijke toename van verkeer en de verhuur van commerciële ruimte in deze toren. Wethouder Ton Sleeking vertelde dat de verkeersaspecten nog voldoende aan de orde komen in samenhang met de bouw van het AOC Terra. De commerciële ruimte in de woontoren is niet bedoeld voor detailhandel. Het voorstel wordt 27 mei besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Toekomst Area
Ook is stil gestaan bij de toekomst van Area. De commissieleden vroegen zich af hoe de raad betrokken wordt bij de verkenning van eventuele samenwerkingsvormen. Wethouder Nynke Houwing geeft aan dat het AREA vrij staat om te onderzoeken welke samenwerkingsvormen er mogelijk zijn. AREA is opgeroepen in het onderzoek een samenwerkingsvorm goed af te zetten tegen een situatie als standalone. De uitkomsten van dit onderzoek worden in juni aan de AVA (Algemene Vergadering van Aandeelhouders) voorgelegd, vervolgens in het College en daarna naar de gemeenteraad.