Terugblik Raadscommissie Wonen en Ruimte maandag 30 november

03 december 2015
Klik om te vergroten

Tijdens de commissie Wonen en Ruimte van maandag 30 november maakte een vertegenwoordiger van de omwonenden van de bibliotheek gebruik van het spreekrecht.

 

Hij biedt de voorzitter van de commissie 185 handtekeningen aan om het bezwaar tegen de bouw van een 55 meter hoge torenflat kracht bij te zetten.

Aan de hand van stellingen voerden de commissieleden een C-discussie rondom bestemmingsplannen. Het college wil het resultaat van de discussie gebruiken om verder vorm te geven aan bestemmings- en omgevingsplannen en de organisatie daaromheen.

Bij de vaststelling van de structuurvisie "Emmen, Zonneakkers" toonden alle fracties zich voorstanders van zonne-energie. Een aantal vragen werd gesteld over de betrokkenheid van bewoners en de gesprekken met marktpartijen. In de structuurvisie staat een aantal gebieden omschreven. De meeste fracties vinden deze gebieden te beperkt. Waarom niet in meer buitengebieden gezocht naar mogelijkheden voor grondgebonden zonnepanelen? De wethouder kondigt aan dat er een Steunpunt Zonneakkers wordt ingesteld voor vragen van inwoners en ondernemers van Emmen.

Benieuwd naar de discussies? U kunt op deze website ook de volledige vergadering terugkijken.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord wordt verstuurd naar het ingevulde e-mailadres.

Nieuwsbericht