Terugblik raadsvergadering

07 mei 2015
Terugblik raadsvergadering Klik om te vergroten


De parkeernota stond centraal tijdens de raadsvergadering van 30 april. Voordat dit punt aan de orde kwam, werd Alfred Gijlers van het CDA als raadslid geïnstalleerd. Hij neemt de plek in van Henk Jumelet, die nu Gedeputeerde is bij de provincie Drenthe. Tot middernacht werd gediscussieerd en onderhandeld over de parkeernota. Uiteindelijk is het voorstel met 36 stemmen vóór aangenomen. Alleen de Drentse Ouderen Partij stemde tegen. Die stemde ook als enige tegen de motie, waarin het college de opdracht krijgt om voor de zomer van 2017 met een integraal parkeerbeleid te komen. Hierin moeten de ervaringen van de opening van Wildlands en het nieuwe theater worden meegenomen. De gemeenteraad gaat in een zogenaamde C-discussie praten over de uitgangspunten. Het beleid wordt gemaakt met inbreng van alle betrokkenen, zoals omwonenden en ondernemers.  

Aan het eind van de vergadering werden nog twee moties ingediend. De motie van GroenLinks gaat over een voorstel een kwartier van de raadsvergaderingen het podium te bieden aan lokaal cultureel talent, omdat Emmen culturele gemeente is. De andere motie is van de PvdA. Zij willen het college verzoeken om het aanbestedingsbeleid aan te passen zodat er geen voorwaarden meer opgenomen zijn, die kansen voor lokale ondernemers verkleinen. Deze moties worden besproken tijdens de commissievergadering op 13 mei.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht