Voor- en tegenstanders Afval Anders

06 december 2013
Voor- en tegenstanders Afval Anders Klik om te vergroten

De gemeenteraad van de gemeente Emmen heeft in de commissie Samenleving van 3 december haar mening gegeven over de proef ‘Afval Anders’.

Met deze proef wilde de gemeente onderzoeken of inwoners van het Eendenveld in de Rietlanden door middel van een ander inzamelsysteem hun afval beter konden scheiden. De resultaten zijn veel belovend: In de grijze container zat een kwart minder restafval en er is meer dan twee keer zoveel plastic ingezameld.

In de commissie is gesproken over de zin van het scheiden van afval en de frequentie van het ophalen van de grijze en de groene container. Is eens in de drie week inzamelen mogelijk en wat te doen aan de mogelijke stankoverlast in met name de zomermaanden? Enkele fracties vreesden voor de toename van zwerfafval. Moet er een container komen voor het plastic, of toch een plastic zak om plastic in te verzamelen? Een andere fractie wil graag meer flexibiliteit in de frequentie van inzameling. Er zijn ook fracties die aandacht vragen voor een zorgvuldige invoering van een nieuwe wijze van afvalinzameling. Zij pleiten voor goede informatievoorziening en begeleiding van bijvoorbeeld afvalcoaches. Ook het positieve aspect van Afval Anders kwam aan de orde: de afvalstoffenheffing kan naar beneden.

Meer weten?
Wilt u weten wat er nog meer in de commissie Samenleving over dit onderwerp is gezegd? Of bent u benieuwd naar wat er nog meer besproken is? U kunt de opnames van de vergadering terugzien.

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuwsbericht