Nieuws

Werk naar de mensen

08 december 2011
In 2006 bedroeg de werkloosheid in Zuidoost Drenthe ruim 15 procent. Nu, vijf jaar later, is dat percentage gedaald naar 9 procent. Maar dat is nog steeds hoog. Te hoog, vinden de gemeenten. En daarom ligt er... Lees verder »

Meer over de Rekenkamercommissie

29 november 2011
Een keer per vier jaar mag u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. U kiest dan een nieuwe gemeenteraad. De raadsleden zijn de baas van de gemeente en hebben drie hoofdtaken. Ze... Lees verder »

Ken uw raadslid

22 november 2011
Meer weten over Gert Horstman (PvdA)? In een interview vertelt Gert meer over zijn passie voor politiek, het leuke van besturen en zijn jeugd in Erica. Lees verder »

Onder de loep

16 november 2011
Cees Ruhé zit voor het CDA in de raad. In een interview vertelt hij meer over zijn nieuwe bedrijfsidee, zijn passie voor koken en het belang van verduurzaming. Lees verder »

Ken uw raadslid

08 november 2011
Meer weten over raadslid Willem Meijer (PvdA)? In een interview vertelt Willem meer over zijn passie voor binnenhuisarchitectuur, het belang van ondernemers en zijn gave waarmee hij mensen helpt. Lees verder »

Koesteren

02 november 2011
Vrijwilligers moet je koesteren en zo weinig mogelijk belasten met administratieve handelingen. Daarom wil de gemeente met de nieuwe Algemene subsidieverordening ook de lastendruk verlagen voor organisaties die... Lees verder »

Ken uw raadslid

19 oktober 2011
Auke Oldenbeuving zit voor het CDA in de raad. In een interview vertelt hij meer over zijn passie voor muziek, de leuke kanten van het raadswerk en welk nieuws door zijn hoofd spookt.  Lees verder »

Sprankelen van eigen verantwoordelijkheid

18 oktober 2011
Subsidies tot 10.000 euro verlenen op basis van vertrouwen en achteraf steekproefsgewijs controleren. Dat staat in de nieuwe Algemene Subsidieverordening die wordt besproken in commissie Bestuur, Middelen &... Lees verder »

Onder de loep

13 oktober 2011
Meer weten over raadslid Hendrikus Velzing (Wakker Emmen)? In een interview vertelt Hendrikus hoe hij de politiek met de paplepel ingegoten heeft gekregen, over zijn liefde voor sport en over de rode draad in... Lees verder »

Spoedlocaties

12 oktober 2011
Hoeveel plekken in de gemeente hebben vervuilde grond? In de vergadering van de raadscommissie Wonen & Ruimte van 20 oktober krijgen de commissieleden uitgelegd hoe de gemeente zogenaamde ‘spoedlocaties’ in... Lees verder »

Beetje spelevaren

12 oktober 2011
Zorg voor de wereld begint met kennis van de wereld. En hoe kun je beter kennis nemen van die wereld door eens een kijkje over de grens te nemen en je te verdiepen in andere culturen? De gemeente vindt het... Lees verder »

25 voor, 14 tegen

04 oktober 2011
Met rode wangen vanwege de warmte en kleine ogen vanwege zes uur vergaderen, hebben de 39 raadsleden om dinsdagochtend 4 oktober om 01.45 uur gestemd over het raadsvoorstel ‘realisatie DPE Next’, oftewel: het... Lees verder »

Vogelvrij

03 oktober 2011
Eigenlijk zou de raad voor de zomer beslissen over de nieuwe bomenverordening. Maar omdat het college eerst met de Erkende Overlegpartners (EOP’s) over de verordening wil praten, staat het onderwerp... Lees verder »

Onder de loep

26 september 2011
Meer weten over raadslid Senada Rougoor-Mahalbasic (PvdA)? In een interview vertelt de van oorsprong Bosnische Senada hoe ze in Emmen terecht is gekomen en gaat ze in op haar passie voor bloemen en haar... Lees verder »

Laatste zonnestralen

21 september 2011
Een rek op de stoep waar de laatste jurkjes van de uitverkoop hangen. Een opvallend uithangbord dat laat zien dat je hier de mooiste bloemen vindt. Een gezellig terras om de laatste zonnestralen nog even mee te... Lees verder »

Ballonnen en spandoeken

15 september 2011
Alle stoelen in de raadzaal zijn bezet. Voor de jongste bezoekers is dat geen probleem: tientallen kinderen zitten op de grond met ballonnen en spandoeken. Het komt niet vaak voor dat een commissievergadering... Lees verder »

Geen hallelujaverhaal

14 september 2011
Een bestemmingsplan geeft een recht om een bepaald gebied te ontwikkelen, geen plicht. Dat benadrukt de wethouder tijdens de bespreking van het bestemmingsplan ‘Willinkplein Zuid’ tijdens de commissie Wonen &... Lees verder »

Onder de loep

06 september 2011
Meer weten over raadslid Hermien Plas-Kerperin (CDA)? In een interview vertelt Hermien hoe ze door een goed voornemen in de politiek is beland, de activiteiten die ze naast het raadswerk doet en haar wil mensen... Lees verder »

Ken uw raadslid

26 augustus 2011
Sinds maart 2010 zit Henk Linnemann namens Wakker Emmen in de raad. Hoogste tijd dus voor een interview. We vragen Henk onder andere naar zijn passie voor motorrijden en boksen en komen te weten waar hij zich... Lees verder »

Ken uw raadslid

13 juli 2011
Meer weten over raadslid Theo Gerth (CDA)? In een interview vertelt Theo meer over zijn interesse in automatisering en techniek en zijn betrokkenheid bij het volleybal. Ook legt hij uit hoe een sterk punt van... Lees verder »

Themapagina Kadernota

04 juli 2011
De raadsvergadering van 30 juni stond voor een groot deel in het teken van de Kadernota. In november 2010 heeft de gemeenteraad de begroting voor 2011 vastgesteld. Halverwege het jaar maakt het college een... Lees verder »

Onder de loep: het presidium

04 juli 2011
Een keer per vier jaar mag u uw stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. U kiest dan een nieuwe gemeenteraad. De raadsleden kiezen daarna de wethouders. De gemeenteraad is de baas van de gemeente.... Lees verder »

Uitstel van executie

20 juni 2011
De gemeente bezit grond. Deze grond kan de gemeente bijvoorbeeld zelf gebruiken -om wegen aan te leggen of panden neer te zetten- of te verkopen. De gemeente kan ook besluiten nieuwe grond te kopen,... Lees verder »

In the spotlights

20 juni 2011
Meer weten over raadslid Henrie Wittendorp (CDA)? In een interview vertelt Henrie meer over zijn gevarieerde daginvulling, de noodzaak om juist nu te investeren in grote projecten en zijn trots voor de... Lees verder »

Meters maken

16 juni 2011
Met sporten voel je je goed. Zowel geestelijk als lichamelijk. Daarom wil de gemeente Emmen zorgen voor een breed sportaanbod voor haar inwoners. Met aantrekkelijke sportevenementen en goede, bereikbare... Lees verder »

Baas in eigen tuin

16 juni 2011
Beschermen wat beschermd moet worden en vrij laten wat vrij kan zijn. Dat is het uitgangspunt van de bomenverordening die wordt besproken in de commissie Wonen & Ruimte van 14 juni. Als de raad straks instemt... Lees verder »

Geld voor internationale projecten

15 juni 2011
Een uitwisseling met een school in Roemenië, stages in Duitsland, een inzameling van goederen voor een artsenpraktijk in Gambia. De gemeente Emmen kan inwoners helpen bij dit soort initiatieven. De... Lees verder »

Welkom bij de commissievergadering

31 mei 2011
Binnenkort is het weer raadscommissieweek. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij. Dit... Lees verder »

Slootje springen

31 mei 2011
Wat is er allemaal gebeurd in de gemeente Emmen in 2010? Dat is te lezen in het uitgebreide jaarverslag dat is besproken tijdens de raadsvergadering van 26 mei. Onderdeel van het jaarverslag is de jaarrekening:... Lees verder »

Wij-gevoel

18 mei 2011
Vragen staat vrij. In de commissievergaderingen is het rondvraag zelfs een apart punt op de agenda. Ook tijdens de commissievergadering Bestuur, Middelen & Economie van 12 mei heeft een aantal raadsleden vragen... Lees verder »

Welkom bij de raadsvergadering

18 mei 2011
Donderdag 26 mei om 19.30 uur is de raadsvergadering. De raadsleden beslissen dan over de jaarstukken, oftewel de jaarrekening, het jaarverslag (inclusief het sociaal jaarverslag) 2010. Daarnaast staan onder... Lees verder »

Ik kan wat ik kan

11 mei 2011
Ik kan laten zien wat ik kan. Dat is de boodschap van het filmpje die 19 wajongers - mensen die sinds jonge leeftijd een arbeidsbeperking hebben en vallen onder een speciale wet- hebben gemaakt. Het filmpje... Lees verder »

Kaalslag

11 mei 2011
Een volle agenda voor de commissie Wonen & Ruimte van maandag 9 mei met maar liefst zes bestemmingsplannen en diverse andere bespreekstukken. En dat lukt niet allemaal op één avond. Daarom gaat de vergadering... Lees verder »

Welkom bij de commissievergadering

26 april 2011
Binnenkort is het weer raadscommissieweek. Leden van een raadscommissie weten veel over bepaalde onderwerpen. Ze geven de uitkomsten van de vergadering met adviezen en meningen door aan de eigen partij. Dit... Lees verder »

Het belang van scholing

19 april 2011
Ruim 2.800 banen erbij in 2014. Dat is de ambitie voor de komende jaren. In de Kadernota Economie staat beschreven hoe het college dat denkt te bereiken. Tijdens de commissievergadering Bestuur, Middelen &... Lees verder »

Welkom bij de raadsvergadering

19 april 2011
Donderdag 28 april is de raadsvergadering. Op de agenda staan onder andere de Kadernota Economie, een voorstel om de Jongerenraad op te heffen en het voorstel voor de actualisatie van het beleidskader “van... Lees verder »

Nieuwe media bieden kansen

14 april 2011
Na zeven jaar is de Jongerenraad Emmen op sterven na dood. En dat is niet omdat jongeren niet mee willen denken over beleid en activiteiten voor de jeugd. Maar het moet op een andere manier, de zogenaamde... Lees verder »

Huiverig

12 april 2011
Een korte vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op maandag 11 april. Na een presentatie van een dagelijks bestuurder van het Waterschap Velt en Vecht praten de commissieleden over twee bestemmingsplannen:... Lees verder »

Kip op het menu

05 april 2011
Bij een gemiddeld huishouden staat regelmatig een lekker stukje kip op het menu. Die kippetjes komen ergens vandaan. Ook de gemeente Emmen heeft pluimveehouderijen, onder andere in Nieuw-Weerdinge. De eigenaar... Lees verder »

Raad terug in schoolbanken

29 maart 2011
"Ik zag mijn schooljaren weer voor me met al die metaal- en houtbewerking", aldus raadslid Hendrikus Velzing (Wakker Emmen) tijdens een werkbezoek van de raad op 21 maart aan de praktijkschool in Emmen. "Ik was... Lees verder »

Leerlingen laten mening horen

25 maart 2011
Dinsdag 22 maart hebben 150 leerlingen van het Drenthe College in het kader van het vak Burgerschap een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Emmen. Na een korte presentatie over de gemeente zijn de... Lees verder »

Van stofkam tot tondeuse

21 maart 2011
Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen in de plaats waar je woont. Het is dan ook logisch dat tijdens de vergadering van de commissie Bestuur, Middelen en Economie van 17 maart lang wordt... Lees verder »

Te streng

18 maart 2011
Hoe gaat de gemeente Emmen om met bedrijventerreinen en winkelcentra tot 2020. Dat was eigenlijk één van de agendapunten van de extra commissie Wonen & Ruimte van 16 maart. Wakker Emmen wil dit punt eigenlijk... Lees verder »

Lekker kippetje

17 maart 2011
Grootste plannen van de Griendtsveen Holding voor het Amsterdamse Veld: een wildpark met overnachtingsmogelijkheden, een golfbaan en voorzieningen voor paardensport. Dat heeft natuurlijk behoorlijk wat gevolgen... Lees verder »

Blij met signaal

17 maart 2011
Zorgen dat alle leerplichtige leerlingen naar school gaan, dat jongeren een startkwalificatie halen en dat iedereen in de maatschappij meedoet. Dat is wat het college wil bereiken en waar team Leerplicht/RMC... Lees verder »

Drenthe College op bezoek

16 maart 2011
Volop verjonging in het gemeentehuis op dinsdag 22 maart. Dan komen namelijk zo'n 150 leerlingen van het Drenthe College in het kader van het vak Burgerschap op bezoek. Na een presentatie over het functioneren... Lees verder »

Volg de raad op twitter

11 maart 2011
Sinds kort heeft de gemeenteraad van Emmen een eigen twitteraccount. Met links naar nieuwsberichten, aankondigingen van vergaderingen en agenda's. Meld u nu aan als volger! Lees verder »

U bedenkt, wij onderzoeken

01 maart 2011
Besteedt de gemeente uw belastinggeld goed? De gemeenteraad van Emmen heeft de Rekenkamercommissie ingesteld om dit te onderzoeken. De Rekenkamercommissie bestaat uit drie raadsleden en vier externe leden. Uw... Lees verder »

Welkom bij de commissievergaderingen!

25 februari 2011
Volgende week is het weer commissieweek, dit keer met een extra vergadering van de commissie Wonen & Ruimte op 16 maart. Het complete programma voor deze periode luidt: Commissie Wonen & Ruimte: 14 maart om... Lees verder »

Lovende woorden

23 februari 2011
Als burgemeester maakt Cees Bijl deel uit van het college, het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarnaast is hij de voorzitter van de gemeenteraad. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de raad tijdens de... Lees verder »

Inloggen

Om deze pagina te bekijken, moet u eerst inloggen. Vul hieronder uw e-mailadres en vul uw wachtwoord in en klik op 'inloggen'.

Wachtwoord vergeten?

Nieuws - Pagina 8 van 12