Gemeenteraad 06 november 2017

en voort te zetten op donderdag 9 november 2017 om 14.00 uur (NB) in het gemeentehuis (raadszaal) aan het Raadhuisplein (ingang Vreding nr. 5)

Tijdsindeling behandeling B2 (bij benadering) op maandag 6 november:

14.00 uur Opening: Eerste termijn fracties.

Spreektijd: max. 10 minuten per fractie, met mogelijkheid voor interrupties.

Spreekvolgorde: start Wakker Emmen, om volgordelijk te eindigen bij Senioren Belang Noord.

15.45 uur Schorsing tot 16.45 uur (o.a. ter voorbereiding reactie college).

16.45 uur Reactie (eerste termijn) college van burgemeester en wethouders.

Spreektijd: wethouder financiën c.a. max. 30 minuten, overige collegeleden max. 15 minuten per persoon, gevolgd door een schorsing.

18.30 uur Schorsing voor een warme maaltijd voor de aanwezigen in de raadzaal. Afhankelijk van het tijdsverloop eerste termijn wordt de vergadering heropend na de warme maaltijd (plm. 19.30 uur) danwel geschorst tot donderdag 9 november (2e begrotingsdag, zie hieronder).

Op donderdag 9 november is de tweede begrotingsdag. De tijdsindeling is dan (wederom bij benadering):

14.00 uur Heropening: Tweede termijn fracties.

Spreektijd: max. 5 minuten per fractie, met mogelijkheid voor interrupties en bespreken moties en amendementen.

Spreekvolgorde: tweede termijn wordt geopend door Wakker Emmen, om volgordelijk te eindigen bij Senioren Belang Noord.

15.00 uur Schorsing tot 15.30 uur.

15.30 uur Tweede termijn college van burgemeester en wethouders.

Spreektijd: wethouder financiën c.a. max. 20 minuten, overige collegeleden max. 10 minuten per persoon. Afsluiting beraadslagingen Programmabegroting 2018 c.a. (B2).

16.50 uur Schorsing tot 17.30 uur.

17.30 uur Heropening: mogelijkheid tot stemverklaringen, stemming over amendementen, Programmabegroting 2018 c.a. en moties (e.e.a. inclusief eventuele schorsingen).

18.30 uur Sluiting. Hierna gezamenlijk eten in de vide op de begane grond

Gemeenteraad 06 november 2017